Okumayan kalmasın!

Kulp ilçesinde, Okuma-Yazma Bilmeyen Kalmasın Projesi kapsamında düzenlenen kursa 340 kişi katıldı.

Okumayan kalmasın!

Kulp Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Fatih Dülgeroğlu, okuma-yazma oranının istatistik olarak yüksek olduğunu ancak bunun yeterli olmadığını söyledi.

Okuma-yazma bilenlerin oranını yüzde 100’e çıkarmayı hedeflediklerini ve bunun için bütün kamu kuruluşları ve muhtarlarla ortak çaba içinde olduklarını ifade eden Dülgeroğlu, "Kursiyerlerimizin yoğun ilgi gösterip öğrenmek için büyük gayret sarf etmeleri bizleri sevindirmektedir." dedi.

KURSLARA BÜYÜK İLGİ

Kulp Halk Eğitimi Merkezi Müdürü Şemsettin Pehlivanoğulları da TÜİK verilerine göre ilçede okuma-yazma bilenlerin oranının yüzde 88, bilmeyenlerin oranın da yüzde 12 olduğunu belirtti.

Kaymakamlık, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, okul müdürleri ve tüm kamu kuruluşlarının desteğiyle yaptıkları çalışmalarla okuma yazma bilmeyen 3 bin 731 kişiyi tek tek tespit ettiklerini dile getiren Pehlivanoğlulları,

"İlçe genelinde okuma-yazma bilmeyen vatandaşlarımızı tespit ederek, 15 okulumuzda 30 kurs açtık. Bu kurslarda 340 kişiye okuma-yazma eğitim hizmeti sunmaktayız. Hedefimiz her yıl 746 kişiye okuma-yazma kursunu vererek 5 yıl içerisinde ilçemizde okuma-yazma oranını yüzde 100’e çıkarmaktır."

Pehlivanoğulları, Halk Eğitimi Merkezi olarak okuma yazma kursları dışında beceri ve meslek kursları da düzenlediklerini belirterek, 1 Ekim-10 Ocak tarihlerinde mesleki, teknik, kültürel ve eğitim alanlarında 60 kurs açarak 867 kursiyere hizmet verdiklerini sözlerine ekledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz