Görüş Bildir

“Okuyarak başaracağız”

Gaziantep Valisi Davut Gül, topluma ve ülkesine faydalı nitelikli bireylerin yetişmesinin çocukların ve gençlerin bol bol kitap okumalarıyla mümkün olacağını söyledi.

“Okuyarak başaracağız”

Yeşilay Gaziantep Şubesi tarafından merkez Şahinbey ilçesinin Ocaklar Mahallesi'nde oluşturulan Yeşil Kitap Kahve’nin açılışı gerçekleştirildi. Kitap kahvenin açılışına katılan Gaziantep Valisi Davut Gül, kitap okumanın önemine değindi.

Kitap kahvede mahalle sakinleri ve çocuklar ile bir araya gelen Vali Gül, burada yaptığı konuşmasında kitap kahvenin çocukların ve gençlerin, zaman geçireceği, kitap okuma alışkanlıkları kazanacağı, şehri tanıyacakları bir merkez olacağını söyledi.

Şehrin tüm imkânlarının Türkiye’nin geleceği olan çocuklar için sonuna kadar kullanılacağını belirten Gül, topluma ve ülkesine faydalı nitelikli bireylerin yetişmesinin çocukların ve gençlerin bol bol kitap okumalarıyla mümkün olacağına işaret etti.

Gaziantep genelinde başlatılan “Ben Okuyorum Gaziantep Okuyor” kitap okuma kampanyasını da hatırlatan Gül, “Kampanyamız ile öğretmenlerimiz öğrencilerimizi evinde ziyaret ediyor. Hem öğrencilerimizi yaşadığı ortamda gözlemliyor hem de aile bireylerinin de çocukları ile kitap okumalarını sağlıyor. Böylece okuyan bir nesil ile ne istediğini bilen, hedefi ve hayali olan, o hedef ve hayale ulaşmak, ülkesine, vatanına, milletine hayırlı işlerde bulunmak için azimle çalışan bir gelecek inşa edilecektir.” dedi.

Şehitkâmil Kaymakamı Cemalettin Yılmaz da konuşmasında Yeşil Kitap Kahve’nin mahalleye hayırlı olmasın temennisinde bulundu.

Yetiştiği mahalleye böyle bir tesis kazandırılmasının mutluluğunu yaşadığını belirten Yeşilay Gaziantep Şube Başkanı Fatih Tamer ise kitap kahvenin çocukların ve gençlerin kitap okuyacakları, gezilerin düzenleneceği, yazar buluşmaları gibi çeşitli etkinliklerin gerçekleştirileceği bir mekân olacağını aktardı.

Yeşil Kitap Kahve’nin mahalleye kazandırılmasından memnuniyet duyduklarını belirten vatandaşlar ise emeği geçen herkese teşekkür etti.

Konuşmalar sonrasında Vali Gül, çocuklar ve mahalle sakinleri ile kitap kahvenin açılışını yaptı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi