Görüş Bildir

Onların ‘Çocuk Bayramı’ yok

ÜLKE genelinde törenlerle kutlanacak 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusu sürerken bazı çocuklar kendilerine armağan edilen bayramdan habersiz ekmek parası için çalışmaya devam ediyor.

Onların ‘Çocuk Bayramı’ yok

Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuklara hediye ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı hazırlıkları okullarda yapılan gösterilerle devam ederken, bu özel günden habersiz olan bazı çocuklar ekmek parası kazanmak için çalışırken, bazıları da dileniyor. Yaşları 6-14 arasındaki çocuk çalışanlar  ise, 50- 75 TL arasında haftalıkla çeşitli meslek gruplarında ailelerine katkı için çalışıyor.

ONLAR ÇOCUK AMA EV GEÇİNDİRİYOR

Küçük bedenlerine aldırış etmeden “eve ekmek götürebilmek telaşıyla” erken yaşta tanışan çocuklar, aslında sadece bugün değil, belki de her gün diğerleri kadar şanslı değiller. Kendilerine göre “büyük işler başaran” çocukların hiçbir güvencesi olmamakla beraber, çocukluklarını yaşamaktan mahrum bırakılıyor.

23 NİSAN KIYAFETİ YERİNE İŞÇİ KIYAFETİ

Atatürk’ün kendilerine armağan ettiği “Çocuk Bayramını”, 23 Nisan kostümleriyle değil, işçi kıyafetleriye karşılayan çocukların içinde bulunduğu durum yürekleri dağlıyor.

KAABAHAT KANUNA ALDIRIŞ EDEN YOK

Son dönemlerde il genelinde artan Suriyeli nüfusu ile birlikte çalışan ve dilenen çocuk sayısında önemli artış görüldüğü belirtildi. Dilenirken yakalanan çocukların ailelerine Kabahatlar kanunu uyarınca 79 TL para cezası kesilirken, bunu meslek haline getiren sığınmacı çocukları, aileleriyle birlikte kamplara gönderiliyor.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi