Görüş Bildir

Önlüklerini Giydiler

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi 2015–2016 akademik yılına Beyaz Önlük Giyme Töreni ile başladı.

Önlüklerini Giydiler

Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi birinci sınıfına kayıt yapan 165 'i yeni kayıt, 35 yatay ve yabancı öğrenci olmak üzere toplam 200 öğrenci beyaz önlük giyme töreninde aileleri ile heyecanlı anlar yaşadı.

Kalp Hastanesi Konferans Salonunda yapılan beyaz önlük giyme törenine Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Leyla Çolpan, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. M. Serdar Kemaloğlu, öğrenciler ve öğrenci aileleri katıldı. Fakülte Sekreteri Aygün Kaya'nın sunumu ile başlayan törende konuşan Prof. Dr. Leyla Çolpan, öğrencilere hayırlı olsun dileğinde bulunarak"Şimdiden iyi hekim olmayı hedeflemelisiniz."dedi.

Daha sonra Dekan Yardımcısı Prof. Dr. Leyla Çolpan öğrencileri temsilen çağrılan üç öğrenciye, Dekan Yardımcısı Prof. Dr. M. Serdar Kemaloğlu da düğer üç öğrenciye beyaz önlük giydirdi.

Önlük giydirmenin ardından devam eden törende, birinci sınıf öğrencisi Gülbahar Taş,törene katılan ailesine teşekkür ederek,"Çok mutluyum. İnşallah 6 yıl sonra da okulu bitirdiğimizde böyle mutluluk yaşarız. Öğrenci arkadaşlarıma başarılar dilerim." Şeklinde duygularını dile getirdi.

BEYAZ ÖNlÜKLERİ GİYDİLER

Prof. Dr. Kenan Haspolat tarafından hazırlanan tanıtım filminin ardından konuşan Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Aslan Bilici, "Mesleki eğitiminizin kalitesi ve mahir hekimler olarak yetişmeniz için üniversitemizin tüm imkanları sizlerindir. Sizlerin de azim ve gayretleri ile mesleğinizin zorlu basamaklarını hızla tırmanacağınıza eminim. Bu zorlu yolculukta üniversiteniz ve hocalarınız daima sizlerle beraber yürüyecektir. Her birinizin başarılı olacağı konusunda inancımız tamdır. Yeni eğitim öğretim yılı açılışı nedeniyle bir kez daha üniversitemize hoş geldiniz diyor ve başarılar diliyorum" dedi.

Öğrenciler, önlük giyme töreninin ardından kampüs ve hastane gezisine katıldı. Doç. Dr. Hatice Yüksel eşliğinde Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Andını okuyan öğrencilere Dicle Üniversitesi Hastaneleri dolaştırılarak tanıtıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi