Pamuk kontrolörlerine eğitim verildi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Diyarbakır İl Müdürlüğü, pamuk kontrolörü personellerine ölçüm yöntemlerini uygulamalı eğitimle anlattı.

Pamuk kontrolörlerine eğitim verildi

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Diyarbakır İl Müdürlüğü, pamuk kontrolörü personellerine Pamuk toplama makineleri ile yapılan hasatta kontrol hizmetlerinin yürütülmesi ve denetlenmesi ile ilgili usul ve esaslar uygulamalı olarak anlatıldı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Diyarbakır İl Müdürlüğü Kırsal Kalkınma ve Örgütlenme Şubesi tarafından verilen eğitimin ilki, il müdürlüğünün konferans salonunda, ardından uygulamalı olarak Bismil ilçesi İsapınar köyünde pamuk toplama makineleri ile yapılan hasatla kontrol hizmetlerinin yürütülmesi ve denetlenmesiyle ilgili usul ve esaslar uygulamalı olarak bildirildi.

EĞİTİM VERİLDİ

Diyarbakır genelinde 40 bin hektar civarındaki alanda pamuk ekiminin yapıldığı ve ekimi yapılan pamuğun da yüzde 90'nın makinelerle toplatıldığı ifade edilirken, Ziraat teknikerleri Resul Kılınç ve Necati Alban tarafından verilen eğitimlerde pamuk toplama makineleri ile yapılan hasatta tarladaki pamuğun kalitesini koruyarak, zamanında en az ürün ve kalite kaybı olmaması tekniğine uygun olarak hasat edilmesi anlatıldı.

Eğitimde ayrıca, eğitimsiz ve donanımsız makineli hasat hizmeti verilmesinin önüne geçerek kamu düzeni ve kamu güveninin korunması amacıyla şehrin mülki hudutları dâhilinde pamuk toplama makinelerinin çalıştırılmaları, kullanımları, kontrol hizmetlerinin yürütülmesi ve denetlenmesi ile ilgili usul ve esaslar uygulamalı olarak anlatıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz