Piknikte Buluştular

Dicle Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DÜSEM)’de, yabancı uyruklu öğrencilere yönelik yürütülen Türkçe kursu öğrencileri için çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Piknikte Buluştular

Ahmet DEMİR

Dicle Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DÜSEM)’de, yabancı uyruklu öğrencilere  yönelik yürütülen Türkçe kursu öğrencileri için çeşitli etkinlikler düzenleniyor.

Son olarak öğrencilere yönelik olarak piknik ve futbol maçları düzenlediklerini söyleyen DÜSEM Müdürü Doç. Dr. Vedat Veli Çay,  bu ve benzeri etkinliklerle öğrencilerle bütünleştiklerini ve onlara her anlamda katkı sağlamak amacında olduklarını belirtti.

Ayrıca bu faaliyetlerle öğrencilerin ülkemizi, insanımızı ve kültürümüzü tanımaları bakımından  önemli olduğunu kaydeden Merkez Müdürü, bu tür faaliyetleri sürdüreceklerini ifade etti.

Eğitimin, bir bütün olarak yürütülmesi ve mutlaka sevdirilerek verilmesi gereken büyük bir sorumluluk olduğunu kaydeden DÜSEM Müdür Yardımcısı Öğr.Gör.İbrahim Yenigün, öğrencilerin memnuniyetlerini göstermelerinin doğru yolda olduklarının işareti olduğunu vurguladı.

Türkçe kursu hocaları ise bu faaliyetlerde öğrencilerle Türkçe konuşmalarına devam ederek, eğitimi farklı bir ortamda da olsa yürüttüklerini ve önemli oranda kalıcılık sağladıklarını ifade ettiler.

Kaynak: Diyarbakır Söz