Polis amcaları sayesinde sinemayla tanıştılar

Van'da 100 öğrenci, ilk kez sinema salonunda film izledi.

Polis amcaları sayesinde sinemayla tanıştılar

İl Emniyet Müdürlüğünce Sosyal Destek Programı (SODES) kapsamında yürütülen "Gerçekleşen Hayaller Projesi"yle daha önce sinema salonunda film izlemeyen 100 öğrenci tespit edildi.

İpekyolu İlçesi Karpuzalan İlkokulu'nda eğitim gören 100 öğrenci, Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şube Müdürlüğü ekiplerince sinemaya götürüldü.

Şube Müdürü Mehmet Murat Yöndem, yaptığı açıklamada, çocukları sinemayla buluşturup ufuklarına bir pencere açmayı hedeflediklerini söyledi.

"Sinemayla hiç tanışmamış 100 öğrenciyi sinemayla buluşturmanın keyfini yaşıyoruz" diyen Yöndem, 2016 yıl SODES kapsamında sinema günleri etkinliği kapsamında maddi durumu iyi olmayan ve derslerinde başarılı olan 100 öğrenciyi sinemaya getirdiklerini aktardı. Yöndem, şöyle devam etti:

Sinemayla tanıştılar

"Buradaki amacımız hiç sinema görmemiş, sinema ortamı yaşamamış öğrencilerimize bunu yaşatmaktır. Ayrıca Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sınavına girecek olan öğrencilere de moral vermek. Çocuklarımızla beraber bir şeyler paylaşmak istedik. Sinemamızı seyredip öğlen yemeğini yedikten sonra çocuklarımıza değişik hediyeler vereceğiz."

Karpuzalan İlköğretim Okulu 5. sınıf öğrencisi Canan Kocaman, ilk defa sinema salonunda film izlediği için heyecanlı olduğunu söyledi.

Seyran Yadigar ise sinema salonunu çok merak ettiğini anlatarak "Polis amcalara bizi sinemaya götürdükleri için teşekkür ederim." dedi.

Polislerle film izleyen öğrencilere daha sonra hediyeleri dağıtıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz