Görüş Bildir

Rektör çığlığı

Rektör açıkladı: öğrencilerimizin can güvenliği tehlike de

Rektör çığlığı

Bitlis Eren Üniversitesi Rektörü Mahmut Doğru, Fen Edebiyat Fakültesi önünde trafik ışıkları, yan yol ve kavşak olmaması nedeniyle trafiğin kontrolsüz aktığını, öğrencilerinin can güvenliğinin bu nedenle tehlike de olduğunu söyledi.

ÖĞRENCİLERİMİZİN CAN GÜVENLİĞİNDEN ENDİŞELİYİZ

Rektör Mahmut Doğru, üniversite önünde öğrencilerin yolda beklerken ya da yolun karşısına geçmeye çalışırken çok büyük sıkıntılar çektiklerini belirterek, "Bu duruma çözüm bulmak için yazı yazmadığımız makam kalmadı. Öğrencilerimize 'her gün araç çarpacak' diye endişe ediyoruz.” dedi. Doğru, " Bu konu da birinci önceliğimiz can güvenliği ama fakülte önündeki trafik problemi çözülmediği için üniversitemize kapı yapamıyoruz. Bugün üniversite kapısını yapmaya kalksak biliyoruz ki yarın yolda yapılacak trafik düzenlemesi ile kapıyı yıkmak zorunda kalacağız. Bu nedenle üniversitemizin kapısı yok."dedi.

OLUMSUZ BİR DURUMDA SORUMLU KİM OLACAK

Yaşanan sıkıntının ortadan kaldırılması için yetkililerin acil çözüm bulmasını isteyen (BEÜ) öğrencilerinden Samet Koca, "Kavşak ve trafik ışıklarının olmamasından dolayı yaşanacak bir sıkıntının sorumluluğunu kim üstlenecek. Özellikle ikinci öğretimde okuyan arkadaşlarımız, belirli durak, trafik ışığı ve geçit eksikliği nedeniyle, okula giriş ve çıkışta büyük kaygı yaşıyorlar. Sorunları çözmeyi kendine ilke edinen yetkililerimizin bu sorunu en kısa zamanda çözeceğine inanıyorum." diye konuştu.

Öğrencilerden Fatma Kaya ise, Bitlis'te kış şartlarının çetin geçtiğini belirterek, bu durum karşısında trafik sorunuyla karşı karşıya kalmanın üzüntüsünü yaşadıklarını bildirdi. Kaya, "Araç beklerken, soğuk hava koşullarından korunacak bir durak bile yok. Buna ek olarak fakültemiz karşısında eğitim veren bir lisenin de bulunması tehlike oranını daha da artırıyor. Buraya çok acil bir durak, kavşak ve ışıkların yapılması gerekiyor." şeklinde konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi