Görüş Bildir

Rektör Gönüllü: “Adıyaman’ı ilim şehri yapmak için çalışıyoruz”

Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, 2006 yılında kurulan üniversitenin son 7 yılını değerlendirdi.

Rektör Gönüllü: “Adıyaman’ı ilim şehri yapmak için çalışıyoruz”

Adıyaman Üniversitesinin kurulduğu 2006 yılından bu yana gelişimini sürekli olarak sürdürdüğünü ve bugün ülkemizin üniversiteleri arasında fark edilir bir konuma yükseldiğini vurgulayan Adıyaman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talha Gönüllü, 17 Mayıs 2011’de devraldığı rektörlük görevinin 7. yılı geride bıraktığını söyledi.

Tek gayesinin Adıyaman’ı bir ‘İlim Şehri’ yapmanın bir vesilesi olmak ve üniversitenin hak ettiği düzeye yükseltmek olduğunu kaydeden Rektör Gönüllü, “Bu gayeyle gecemizi gündüzümüze katarak, durup dinlenmeden izin-tatil demeden çalıştık. Aşk ve muhabbet ile çalıştığımız için de yorulma bilmedik. Geriye dönüp baktığımda vesile olduğumuz eserlerin gözle görülür şekilde insanlara hizmet veriyor olması gönüllerimizi mesrur ediyor.

İlim şehri yapmak için çalışıyoruz”

Adıyaman Üniversitesi’ndeki değişim ve gelişimi tek bir kitapçık ile anlatmak ve aktarmak elbette mümkün değildir. Bu eser, bir nebze de olsa atiye bir haşiye olsun diye hazırlanmıştır. Sayfalar arasında dolaşırken fotoğraflar ve tablolar eşliğinde Adıyaman Üniversitesi’ndeki değişim ve gelişimi net olarak göreceksiniz. Sizler bir yandan bu değişim ve dönüşüme tanık olurken öte yandan Adıyaman ilinin tüm bu kazanımlarını fazlasıyla hak ettiğini bariz bir şekilde fark edecek ve mutluluk duyacaksınız. Tüm dileğim Adıyaman Üniversitesi’nin daha da gelişmesi ve bölgenin, ülkenin parlayan bir yıldızı olmasıdır. Hepinizi Adıyaman Üniversitesi’nin değişim ve dönüşümünün ayak seslerine şahit olmaya davet ediyorum” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi