Görüş Bildir

SİDER lise öğrencileri ile buluştu

SİDER İmam Hatip Okullarında “Örnek imam hatip öğrencisi nasıl olur” semineri ile gençlerle buluştu.

SİDER lise öğrencileri ile buluştu

Diyarbakır’da Sur İşadamları ve Toptancıları Derneği (SİDER) imam hatip okullarında “Örnek imam hatip öğrencisi nasıl olur” semineri düzenleyerek, öğrencilere çeşitli kitaplar dağıttı.

Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde bulunan TOBB Ferdi Yiğit Anadolu İmam Hatip Lisesini ziyaret eden Diyarbakır’da Sur İşadamları ve Toptancıları Derneği (SİDER) yönetim kurulu başkanı Şükran Yılmaz ve beraberindeki heyet önce Okul Müdürü Ömer Yıldırım karşılıklı görüş alışverişinde bulunduktan sonra öğrencilerle buluştu.

Öğrencilere seminer vererek tavsiyelerde de bulunan SİDER başkanı Şükran Yılmaz, ayrıca okul müdürüne de hediye takdim etti.

“Müslüman bir öğrenci başarılı olmalıdır”

“İmam hatipli olmak büyük bir misyon gerektirir” diyen Yılmaz, “Müslüman bir öğrenci her şeyden önce başarılı olmalıdır. Yüklendiğimiz misyona layık olmamız gerekir. İmam Hatip mezunlarının önüne birçok engeller getirilmişti. Üniversitelere giremiyor, başımızdan başörtüler çıkartılıyordu. Elhamdulillah bu sıkıntılarımızı atlattık. Kat ettiğimiz başarıyı elde edeceğiz inşallah.” dedi.

“İlk emir ‘Oku’ idi”

Yılmaz konuşmasının devamında, “Allah’ın Resulullah’a indirdiği Kur’an-ı Kerim’de ilk emir ‘Oku’ idi. Halbuki Resulullah, okuma yazma bilmiyordu. Devletimiz çocukların okuması için her türlü fedakârlığı yapıyor.” ifadelerini kullandı.

“İnternet, hayat felsefemiz haline gelmemelidir”

Yılmaz konuşmasında son olarak, “Bir öğrenci her şeyden önce ilmi amaç edinmelidir. Bu ilminin de yaşadığı çevresinde ve kendi yaşantısında olumlu etkileri olmalıdır. Her şey çocuklar içindir. İyi bir öğrenci iyi bir abidir. İnterneti araç olarak kullanmalıyız. İnternet, hayat felsefemiz haline gelmemelidir.” tavsiyelerinde bulundu.

Şükran Yılmaz’ın konuşmalarının ardından Okul Müdürü ve SİDER heyeti tarafından çocuklara çeşitli kitaplar dağıtıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi