Sınav Stresini Azaltmak İçin Çalışma

Antalya'da bulunan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Muratpaşa İmam Hatip Ortaokulu'nu ziyaret etti. Bakan Yılmaz'ı öğrenciler ve öğretmenler okulun kapısında çiçeklerle karşıladı.

Sınav Stresini Azaltmak İçin Çalışma

Antalya Valisi Münir Karaloğlu'nun kızı Meral Karaloğlu'nun da okuduğu sınıfta Türkçe dersine giren Bakan Yılmaz, bir süre çocuklarla ders dinledi. Dersin bitiminde öğrencilerle sohbet eden Yılmaz, tavsiyelerde bulundu. İsmet Yılmaz, öğrencilerin yapıcı eleştiriler yapmasını istedi.

DAHA İYİ OLACAĞIZ

Yapıcı eleştirilere teşekkür etmeleri gerektiğini öğrencilere anlatan Yılmaz, “Aldığımız Türkiye'den daha iyi bir Türkiye'yi size bırakmak için uğraşıyoruz. Sıkıntılar ve dertler toplumu güçlendirir. Gölcük depreminde 50 bine yakın insanımızı kaybettik. Ondan bir ders aldık ve AFAD diye bir kurum kurduk. Acil iletişim hattı kurduk. Problemlerimiz var onları çözerek daha iyi duruma geleceğiz" dedi.

Türkiye'nin eskiden yardım alan bir ülke olduğunu ifade eden Yılmaz, “Şimdi Türkiye yardım ediyor. Milli hasılaya oranla dünyada en fazla yardım eden ülke. Bütün krizlere rağmen daha iyiye gidiyoruz. Bugün dünden daha güçlüyüz" diye konuştu.

MATEMATİK DERSİNE GİRDİ

Bakan Yılmaz, daha sonra matematik dersi işlenen bir sınıfa geçti. Öğrencilerle sohbet eden Yılmaz, matematiğin hayatın her alanında yer aldığını kaydetti. Matematiğin sevdirilmesi gerektiğini dile getiren Yılmaz, “Matematik güncel hayattaki her soruya cevap veriyor. Bizim başarılı öğretmenlerimizin matematiği sevdirmesi gerekiyor. Matematiği sevdirirsek okuma gücümüz de artar. Anladığımızı daha iyi anlatırız" dedi.

SINAV KORKUSUNU AZATLMAK İÇİN

Eğitimde çok değişiklik yapıldığına yönelik eleştiriler geldiğini belirten Yılmaz, şöyle konuştu:

“Çok şey değiştirdik ama iyiye gidelim diye yapıyoruz. Yıkmak için gelmedik. TEOG iyi oldu mu, oldu. Üniversite sınavlarına hazırlananların üstünde psikolojik baskı var. YÖK Başkanımız'la önümüzdeki dönemde sınava girecek öğrencilerin sınav korkusunu nasıl azaltırız diye bir çalışmamız var."

Öğrenciler, Bakan Yılmaz'dan okullarına kütüphane ve laboratuvar yapılmasını istedi. Yılmaz, bu ihtiyaçların karşılanacağını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz