SBS sonuçları açıklandı

Milli Eğitim Müdürü Emin Korkmaz, ''Cebinde 3 kuruş harçlık dahi bulamayan Bitlisli çocuklarımız özel okulların ezberini bozuyor'' dedi.

SBS sonuçları açıklandı

Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, SBS'de derece elde eden okulların yüzde 90'ının özel okullar olduğunu belirterek, ailelerin büyük paralar harcayarak çocuklarını özel okullarda okuttuğunu söyledi.

Bu okulların teknolojik donanım yönüyle devlet okullarından daha iyi imkanlara sahip olduğunu vurgulayan Korkmaz, ''Cebinde harçlık dahi bulamayan Bitlisli çocuklarımız özel okulların ezberini bozuyor'' diye konuştu.

Korkmaz, Türkiye'de 677 öğrencinin 500 puan aldığını anımsatarak, şunları kaydetti:

BAKANLIK BAŞARI

''Bakanlık başarı sıralamasıyla ilgili toplu bir liste yapmadı. Ancak bu yılki SBS'de çok iddialıyız. Bu yıl geçen yıl bulunduğumuz yerin çok üzerinde olduğumuza inanıyorum. Listeler açıklandığında başarımızı da paylaşacağız. Şu anda okullarımızı arayarak hangi öğrencimizin soruları tam yaptığını öğrenmeye çalışıyoruz. Öğretmenlerimizin bu işte büyük emeği var. Türkiye'de derece yapmak çok rahat bir iş değil.''

Korkmaz, 20 Temmuz'da Lisans Yerleştirme Sınavı (LYS) sonuçlarının açıklanacağını hatırlatarak, LYS'de Türkiye birinciliğini hedeflediklerini ifade etti.

Tüm plan ve programın bu yönde yapıldığını bildiren Korkmaz, elde edilen başarılarla Bitlis'in diğer illerle rekabete başladığını dile getirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz