Sertifikalı kurslar!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, meslek, sanat ve kültür alanında çok sayıda ücretsiz sertifikalı kurs açacak.

Sertifikalı kurslar!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, meslek, sanat ve kültür alanlarında çok sayıda kurs açmak için çalışmaları tamamladı. Kayıt başvuruları, Sümerpark’taki Mesleki Eğitim Şube Müdürlüğü’ne yapılırken, kurslar 13 Şubat itibari ile başlayacak. Kurslara katılacak vatandaşlara Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) onaylı sertifikalar verilecek.

İçişleri Bakanlığı'nca Kanun Hükmünde Kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi bir çok sosyal projeye imza atarken, çocuk, genç ve yetişkinlere yönelik bu kez çok sayıda sertifikalı kurs açma kararı aldı.

Vatandaşa yerel yönetim alanında kaliteli hizmet sunmak için kısa sürede önemli çalışmaların altına imza atan Büyükşehir Belediyesi, Başkan Vekili Cumali Atilla'nın talimatıyla sosyal projelere yeni halkalar ekleniyor. Atilla, Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde ücretsiz meslek, sanat ve kültür kursları açılmasını kararlaştırdı.

SERTİFİKALI KURSLAR

13 Şubat'ta startını alacak kurslarda ahşap, bilişim, üretim ve metal teknolojileri, çocuk gelişimi ve eğitimi, el sanatları, giyim, müzik ve gösteri sanatları, hasta ve yaşlı bakımı, okuma-yazma, sanat ve tasarım, seramik ve cam, yabancı dil, yiyecek ve içecek hizmetleri ile TEOG, YGS, LYS desteklemene yönelik eğitimler yer alacak. Kurslar, merkez Yenişehir semtindeki Sümerpark Tesisleri'nde katılımcılara verilecek.

Kurslarla ilgili Belediye ile Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) arasında iş birliği protokolü imzalanırken, kursları tamamlayan kursiyerlere MEB onaylı sertifika verilecek. Kursiyerler, KPSS sınavlarında istenen Bilgisayar İşletmenliği Sertifikasını kullanabilecekler. Ayrıca, Açıköğretim Mesleki Eğitim Merkezlerine ustalık belgesi için müracaat eden gençler, kurs boyunca aldıkları derslerden muaf tutulacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz