Görüş Bildir

Sesli Kütüphane Açıldı

Görme engelli öğrencilerin akademik hayatlarını desteklemek amacıyla Doç. Dr. Reyhan Gül Güven ve Yrd. Doç. Dr. Remzi Yardımcı danışmanlığında Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi gönüllü öğrencileri tarafından ders kitapları sesli kitap haline getirildi.

Sesli Kütüphane Açıldı

Yaklaşık 6 ay süren çalışma sonucunda düzenlenen proje toplantısına Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel, Dicle Üniversitesi Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdürü Doç. Dr. Reyhan Gül Güven, Engelliler Araştırma ve Uygulama Merkezi Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Tamer Kutluca , Öğr. Gör. Şehmus Gürbüz, Emine Fidan , görme engelli öğrenciler ve  gönüllü öğrenciler  katıldı.

Toplantıda görme engelli öğrenciler kendileri için ders kitaplarını okuyan arkadaşlarına ve hocalara teşekkür etti.

SESLİ KÜTÜPHANE

Gönüllü öğrenciler tarafından okunan ve ders kitaplarından oluşan sesli kütüphane için çalışma başlattıklarını ve yakın tarihte Dicle Üniversitesi’nin sesli kütüphanesinin kurulacağını söyleyen Dicle Üniversitesi Engelliler Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr. Reyhan Gül Güven, Proje sayesinde kurulacak sesli kütüphanenin, görme engelli öğrencilerin öğrenim hayatlarını kolaylaştıracağını ve öğrencilerin derslerinde daha başarılı olacağını belirtti.

 Eğitim Fakültesi olarak engelli öğrencilerin  her zaman yanında olduklarını kaydeden Ziya Gökalp Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Sait Yücel ise  eğitim fakültesi öğrencilerinin sadece eğitim öğretimde değil sosyal alanda da iyi bir öğretmen olmaları için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade etti. Yücel, sözlerini şöyle sürdürdü: “Öğretmenler  toplumun içinde olmalı, bulunduğu toplumun sosyal ve kültürel hayatına katılmalı, katkı sağlamalı ve yönlendirmelidir. Öğretmen kendini toplumdan soyutlayamaz.”

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi