Sevindirildiler!

Diyarbakır’ın Kocaköy Kaymakamı Yusuf Turhan öncülüğünde, Kocaköy Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı (SYDV) ile Kocaköy İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü koordinasyonunda ilçedeki tüm yetim ve öksüz çocukların ailelerine ziyaret gerçekleştirildi.

Sevindirildiler!

Kocaköy ilçesinde yetim ve öksüz çocukların hayallerini gerçekleştirmek adına Kaymakamlık ve SYDV ile ilçe milli eğitim müdürlüğü tarafından ziyaretler düzenlendi. Yetim ve öksüzlerin ailelerine düzenlenen ziyaretlerde çocukların hayallerini söylemeleri istendi. Çocukların hayalleri doğrultusunda onlara; tablet, bisiklet, bilgisayar masası gibi çok sayıda hediyeler verildi. Ayrıca tüm yetim ve öksüz çocuklar servislerle il merkezine götürülerek kendilerinin beğendiği kıyafetler alındı.

YETİM VE ÖKSÜZ ÇOCUKLAR

 İl merkezinde ayrıca çocukların bol bol gezip, istedikleri yemekleri yiyerek mutlu bir gün geçirmeleri sağlandı. Kocaköy Kaymakamı Yusuf Turhan, “Sosyal devlet anlayışıyla toplumun her kesimine dokunmaya çalışıyoruz. Aile ziyaretlerinde tüm aileleri ve çocukları tek tek dinliyoruz. Bizler devletimizin sunduğu imkanlar dahilinde tüm muhtaç ailelerimizin ihtiyaçlarını karşılamaya çalışıyoruz. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın eşit şartlarda eğitim görmesi, mağduriyet yaşamamaları için her türlü desteğimizi onlara sunuyoruz. Gençlerimizden ve çocuklarımızdan beklentimiz kendi üzerlerine düşen sorumluluklarını yerine getirerek, devletimize ve milletimize birer hayırlı birey olmalarıdır. Bugün burada çocuklarımızın hayallerini bir nebze de olsa gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Malumunuz insanın hayal dünyasında sınır ya da sınırlama yoktur. Bizler de devletimizin imkanları dahilinde bir nebze de olsa çocuklarımızın hayalini gerçekleştirdiysek ne mutlu bize" dedi.

YÜZLERİNİN GÜLMESİ İÇİN

Yaptıkları ziyaretin amacının yetim ve öksüz çocuklarını bir nebzede olsa sevindirmek olduğunu dile getiren Kocaköy İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Reşit Memiş ise, çocukların gülmesinin kendilerini mutlu ettiğini söyledi. Memiş, “Tek amacımız çocuklarımızın gülmesini sağlamaktır. Öncelikle çocuklarımızın hayallerini gerçekleştirmek için bizlere öncülük eden İlçe Kaymakamımız Yusuf Turhan'a teşekkürlerimi sunuyorum. Bizler bulunduğumuz konumlarda öncelikle devletimize hizmet amacını taşıyoruz. Her çocuk iyi bir ortamda eğitim görsün, iyi bir ortamda yaşasın diye çabalıyoruz. Her ihtiyaç sahibine ulaşmaya çalışıyoruz. Çocuklarımızın yüzü gülsün, tebessümleri eksik olmasın diye çabalıyoruz. Çabalarımızın karşılığı olarak gençlerimizden, çocuklarımızdan tüm hayatları boyunca her alanda başarı bekliyoruz. Hangi alanda olursa olsunlar ellerinden gelen her şeyi yapmalarını bekliyoruz. Ancak o zaman devletimize karşı vazifemizi yerine getirmiş oluruz" diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz