Silopili öğrenciler Dicle Üniversitesi’nde

Silopi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, üniversiteyi yakından tanıyıp, bölüm ve programlar hakkında bilgi almak amacıyla Dicle Üniversitesi’ni ziyaret ettiler. Gezi sonunda Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Talip Gül, Silopili öğrencileri makamında ağırladı.

Silopili öğrenciler Dicle Üniversitesi’nde

Silopi Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nden gelen yaklaşık 40 öğrenci hayallerindeki Mühendislik ve Hukuk Fakültesini yakından görme ve tanıma fırsatı buldular. Dicle Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Öğretim Üyeleri, Silopili öğrencileri kapıda karşılayarak laboratuarları gezdirip bölümlerle ilgili bilgiler verdiler.

Öğrencilere gezide rehberlik eden Basın ve Halkla İlişkiler birimi personeli Faysal Özdemir, Üniversite öğrencilerinin akademik eğitimi ve sosyal, kültürel alandaki avantajları hakkında bilgi verip üniversitenin Spor Kompleksi, Sosyal ve Kültürel alanlarını, Laboratuarları ve Merkez Kütüphanesi’ni gezdirdi.

SİLOPİLİ ÖĞRENCİLER

Silopili öğrencileri makamında ağırlayan Rektör Prof. Dr. Talip Gül, “Sizler bizim gelecekteki öğrencilerimizsiniz. Çok çalışıp sizler de gelecekte Dicle Üniversitesi’nin bir öğrencisi olacaksınız. Bizler öğrencilerimize çok değer veriyoruz.” diyen Gül, “Onların iyi eğitim almaları için elimizden gelen tüm cabaları gösteriyoruz.” dedi. Samimi bir ortamda gerçekleştirilen sohbet sonrası Rektör Prof. Dr. Talip Gül, öğrencilerle hatıra fotoğrafı çekti.

Kampüste bir süre gezen lise öğrencileri, öğrenci yemek hanesinde yemek yediler ve hatıra fotoğrafları çekildiler. Gezi sonunda Dicle Üniversitesi Kültür ve Kongre Merkezi’ni gezen öğrencilere sürpriz yapan, Kültür ve Kongre Merkezi çalışanı Yasin Güler, öğrencileri müzik ve ışık şovu ile karşıladı. Gösteriden oldukça memnun olan öğrencilerin sürpriz karşılama ile çok mutlu oldukları ve çok eğlendikleri gözlemlendi.

Kaynak: Diyarbakır Söz