Görüş Bildir

Silvan'a eğitim desteği!

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği Genel Merkezince, Silvan ilçesindeki Demirkuyu Mahmut Kepolu İlk ve Ortaokulunda İngilizce sınıfı oluşturulması için bilgisayar, yazıcı, projeksiyon cihazı desteği sunuldu, öğrencilere kitap ve giysi yardımı yapıldı.

Silvan'a eğitim desteği!

Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Genel Merkezince, Silvan ilçesindeki Demirkuyu Mahmut Kepolu İlk ve Ortaokulu'nda İngilizce sınıfı oluşturulması için bilgisayar, yazıcı, projeksiyon cihazı desteği sunuldu, öğrencilere kitap ve giysi yardımı yapıldı.

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensubu emekli astsubaylar, 530 öğrencinin eğitim öğretim gördüğü Demirkuyu Mahmut Kepolu İlk ve Ortaokulu'nda İngilizce öğretmeni İdil Sapar'ın eğitim desteği çağrısına yanıt verdi.

Emekli olsalar da görev yaptıkları bölgeyle gönül bağını kesmeyen TEMAD üyelerince okulda İngilizce sınıfı oluşturulması için gereken bilgisayar, yazıcı, projeksiyon cihazı ile öğrenciler için kitap ve giysi yardımları hazırlandı.

Yardımlar Silvan'a gelen TEMAD Yönetim Kurulu üyesi ve Kadın Kolları Başkanı Beyhan Dürgen ile dernek üyeleri Ferdağ Başer, Semra Akcan ve Zeynep Aslan tarafından okula ulaştırıldı.

- "Çocuklarımızın başarısı Türkiye'mizin başarısı olacaktır"

Dürgen, Türk milleti olarak milli birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyulan bir dönemden geçildiğini belirterek şöyle devam etti:

"Bu dönemde değerli çocuklarımızın ulusal değerlerimize sahip çıkacağına, Çanakkale ve Kurtuluş savaşlarını kazanan ruhu koruyup, bu bilinci gelecek kuşaklara aktaracağına yürekten inanıyoruz. Maalesef terör olayları, bu bölgede değerli çocuklarımızın eğitimini de aksatmaktadır. Devletimizin vermiş olduğu imkanlara destek olarak sivil toplum kuruluşları da sorunlara sahip çıkmalı ve çözüm üretmelidir. Bizler bugün İdil öğretmenimizin, İdil annemizin sesine kulak vermek için buradayız. Çocuklarımızın sayesinde Türk milleti tarihi ve saygın kimliğiyle aydınlık yarınlara güçlü bir biçimde girecektir. Çocuklarımızın başarısı Türkiye'mizin başarısı olacaktır."

Dernek olarak her zaman öğrencilerin ve öğretmenlerin yanında olduklarına işaret eden Dülger, ilçeye gelmelerine vesile olan öğretmen İdil Sapar'a ve bu faaliyetleri gerçekleştirmelerine katkı sağlayanlara teşekkür etti.

Mustafa Kemal Atatürk'ün, "Çalışmadan, yorulmadan ve üretmeden rahat yaşamak isteyen toplumlar evvela haysiyetlerini, sonra hürriyetlerini daha sonra da istiklal ve istikballerini kaybetmeye mahkumdurlar." sözünü hatırlatan Dülger, eğitime önem vermek gerektiğini sözlerine ekledi.

Öğrencilerden Yağmur Aktan, kendilerine destek sunulmasından mutluluk duyduklarını aktardı.

- "Bölge ile gönül bağımızı kesmedik"

Öte yandan TEMAD Genel Başkanı Hamza Dürgen de yaptığı yazılı açıklamada, okulda oluşturulmak istenen İngilizce sınıfı ihtiyaçları konusunda destek çağrısına kısa sürede yanıt verdiklerini belirtti.

Vatanın her köşesindeki meslektaşlarına, ailelerine maddi ve manevi destek sunmaya çalıştıklarını kaydeden Dürgen, "Türk milletine hizmet etmeye devam ediyoruz. Görev yaptığımız bölge ile gönül bağımızı kesmedik." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi