Görüş Bildir

Siyer yarışması

Anadolu Gençlik Derneğince (AGD) 4 yıl önce düzenlenmeye başlanan Siyer-i Nebi Yarışması'nın bu yıl ortaokul öğrencilerinin de katılımına açık olarak yapılacağı bildirildi.

Siyer yarışması

AGD Diyarbakır Şubesi Başkanı Abdurrahman Ergin, yaptığı açıklamada, derneklerinin "Gençler, Efendisi'nin izinde" sloganıyla başlattığı Siyer-i Nebi Yarışması'nın, bu yıl dördüncüsünün gerçekleştireceklerini belirtti.

Yarışmada geride kalan 3 yılda Türkiye genelinde 1 milyon liseli gence ulaştıklarını, dördüncü yılda ortaokul öğrencilerinin de yarışmaya katılabileceğini dile getiren Ergin, şunları kaydetti:

ÖĞRENCİLER ARASINDA YAPILACAK

"Bu yıl 300 bin gencimize ulaşmayı hedefliyoruz. Yarışma için Milli Eğitim Bakanlığı ile protokol imzaladık. 81 ilde olduğu gibi Diyarbakırımızda da Siyer-i Nebi Yarışması bünyesinde, liselerde 'İnsanlığın Saadeti, Hazreti Muhammed' ve ortaokullarda ise 'Peygamberimizin hayatı' isimli kitapları dağıttık ve yarışma afişlerini tüm lise ve ortaokullara astık. Genç kardeşlerimiz bu kitapları okuyarak Peygamberimizin hayatını tanımış ve öğrenmiş oluyorlar. İslam dininin nasıl bağışlayıcı, hoşgörülü, sevgiye dayanan bir din olduğunu öğreniyorlar. Yine takva, merhamet, cömertlik, kanaatkarlık, şahsiyet, haya gibi ahlaki ve manevi vasıfların en güzel temsilcisinin Efendimiz olduğunu öğrenmiş oluyorlar. Yine huzurun, barışın ve kardeşliğin yolunun bu vasıfları hakkıyla kuşanmaktan geçtiğini öğreniyorlar."

Ergin, yarışmayla ilgili ayrıntılı bilginin ""www.efendimizinizinde.com" internet adresi ziyaret edilerek alınabileceğini, yarışma sonuçlarının 31 Aralık'ta açıklanacağını bildirdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi