Görüş Bildir

Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu başladı

Sözleşmeli öğretmenlik için başvurular başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nca (MEB), 15 bin sözleşmeli öğretmen alımında KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi (ÖABT) gerektirmeyen alanlar için ön başvurular başladı.

Sözleşmeli öğretmenlik başvurusu başladı

Sözleşmeli öğretmenlikte birinci aşama başvuruları başladı. Milli Eğitim Bakanlığınca, 15 bin sözleşmeli öğretmen alımında KPSS Öğretmenlik Alan Bilgisi Testi gerektirmeyen alanlar için ön başvurular 11 Ağustos'a kadar yapılabilecek.

İlan edilen kadrolar için 2016-KPSS10 ve KPSS121 puan türlerinden 50 ve üzeri taban puana sahip adaylar, sözlü sınav için "http://ikgm.meb.gov.tr" adresinden başvuru yapabilecek. En yüksek puanlı adaydan başlamak üzere ilan edilen kadronun 3 katı kadar aday sözlü sınava alınacak.   

Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri, 12 Ağustos'ta ilan edilecek.   

Sözlü sınavlar, 15-26 Ağustos'ta yapılacak ve 28 Eylül'de sonuçlar açıklanacak. Alınan itirazlar, 3 Ekim'de sonuçlandırılacak. Adayların atama tercihleri, 4-7 Ekim arasında alınacak ve 10 Ekim'de sonuçları açıklanacak.   

E-DEVLET İLE SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

* E-Devlet sistemi üzerinden başvuru yapmak istiyorsanız ön başvuru sayfasından "E-Devlet şifresi ile giriş" bölümüne tıklamaları gerekmektedir. Bu tıklamanın ardından karşınıza çıkacak sayfadan T.C kimlik numaranız ve e-Devlet şifreniz ile giriş yapınız.

* Karşınıza çıkacak ekranda, "Giriş yapmak istediğiniz uygulama bazı kişisel bilgilerinize erişim hakkı istemektedir. Lütfen aşağıdaki listeyi kontrol ederek, paylaşmak istemediğiniz bir bilginiz var ise işleme devam etmeyiniz." ifadesi yer almaktadır. Burada Kimlik Numarası, Ad, Soyad bilgileriniz istendiği için bu şekilde bir soru ile karşılaşmanız normal bir durumdur. Alt tarafta bulunan onayla butonuna tıklayınız. Bundan sonraki adımlarda sistem sizi yönlendirecektir.

ÖABT alanları için ayrı takvim uygulanacak

Öte yandan, ÖABT 20 Ağustos 2016'da gerçekleştirileceği için bu puana göre atanacak adayların sınav takvimi farklı olacak.   

Buna göre, ÖABT gerektiren alanlar bakımından ön başvurular 5-8 Eylül arasında alınacak.   

Adayların sözlü sınava alınacakları sınav merkezleri, 9 Eylül'de ilan edilecek. Sözlü sınavlar 19-27 Eylül arasında yapılacak. Sözlü sınav sonuçları, 28 Eylül'de açıklanacak. Bu tarihten sonraki süreçlere ilişkin takvim ise ÖABT gerektirmeyen adaylarla aynı olacak.   

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi