Görüş Bildir

Sporla coşuyoruz, şiddeti engelliyoruz

Diyarbakır’da Sur Kaymakamlığı tarafından geliştirilen ‘Sporla Coşuyoruz, Şiddeti Engelliyoruz’ projesi kapsamında bir araya gelen öğretmen ve öğrenciler piknikte buluştu. Turnuvalarda başarılı öğrencilere kupa ve madalyaları verilirken, birbirinden renkli sahneler oluştu.

Sporla coşuyoruz, şiddeti engelliyoruz

Sur Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’nün işbirliğiyle uygulanan ‘Sporla Coşuyoruz,Şiddeti Engelliyoruz’ projesi kapsamında yüzlerce öğrenci sportif turnuvalara katılarak yeteneklerini sergiledi. İlk ve orta derecedeki okullarda öğrenim gören öğrencilere yönelik projeye katılan sporcular ,organizasyonun sonunda piknikte buluştu.

Dicle Üniversitesi piknik alanında yapılan etkinliğe 1000’e yakın sporcunun yanı sıra öğretmenler ve veliler ,Sur Kaymakamı Yılmaz Yıldız ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri katıldı. Renkli görüntülerin yaşandığı piknikte öğrenciler, öğretmenler ve veliler eğlenceli anlar yaşadı.Turnuvalarda başarılı olan öğrencilere kupa ve madalyalar verildi.

“PROJE YOKSULLARA YÖNELİKTİR”

Maliyeti 241,150 TL olan proje 9 ay sürerken, 820 öğrenci katıldı. Sur Kaymakamı Yılmaz Yıldız,SODES kapsamında organize edilen proje, göçle yerleşmiş ve fakirlikle boğuşan ailelerin yoğunlukla yaşadığı Sur İlçesi’ndeki   çocukların sokakta çalışmaktan kurtarılması, okuldan sonraki saatlerinde yararlı uğraşlar edinmesinin teşvik edilerek sosyal olanaklarının arttırılmasını sağladığını söyledi.

Yıldız,”Projemiz çocuklara ve dezavantajlı kesime götürülen hizmetlerin iyileştirilmesi amacını taşıdığından SODES’in amaç ve öncelikleriyle doğrudan ilintilidir.TÜİK’in 2000 yılı verilerine göre köylerden Diyarbakır’a 180.000 kişiye yakın göç olmuştur. Bulunduğumuz ilçe de göç ve yoksulluktan büyük bir pay alarak fiziksel yetersizliklerinin de etkisiyle köy-ilçeye dönüşmüştür.” dedi.

‘GÖÇ ALAN BÖLGEDE SORUNLAR FAZLA”

“ Göç alan her bölgede olduğu gibi yoksulluk, kontrolsüz nüfus artışıyla beraber gelen fazla çocuk sayısı, kültür çatışması, işsizlik ve eğitim hizmetlerinin yetersizliği gibi sorunlar ortaya çıkmıştır” diyen Yıldız,bu sorunlardan en fazla etkilenen kesimin başında 6,7 ve 8.sınıflar geldiğini ifade etti.

Yıldız, “Bu bölgedeki çocuklar için okul dışındaki zamanlarda, sokaklarda kendilerini var etmeleri yerine, okulun ve eğitimin cazibesine kapılabilecekleri sosyal bir ortamın yaratılması en büyük ihtiyaçtır. Bu nedenle okullarımızda spor aktivitelerinin desteklenmesi ve spor alanlarının çoğaltılması amaçlanmaktadır. Projemiz ilk ve ortaöğretim çağındaki öğrencilerin okullarda iyi vakit geçirebilmeleri ve okulu benimseyerek daha kaliteli bir eğitim almaları açısından olumludur. Projemizle beraber 42 okulumuzun öğrencilerinin katılımıyla spor aktiviteleri gerçekleştirilecek, proje sonunda tüm halkın katılımıyla spor şenlikleri düzenlenecektir.” diye konuştu.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi