Sü Rektörü, Çalışmalarını Değerlendirdi

Siirt Üniversitesi (SÜ) Rektörü Prof. Dr. Murat Erman, düzenlediği bir basın toplantısı ile çalışmaları hakkında bilgi verdi.

Sü Rektörü, Çalışmalarını Değerlendirdi

Üniversite yemekhane salonunda toplantı düzenleyen Prof. Dr. Murat Erman, üniversitelerinde 2 bin 179 kız, 2 bin 906 Eekek olmak üzere toplam 5 bin 85 öğrencinin öğrenim gördüğünü söyledi. Üniversite bünyesinde 6 fakülte, 1 yüksekokul, 4 meslek yüksek okulu, 2 enstitü ve 3 kerkez akademik birimin olduğunu belirten Erman, şehrin gelişmesine yönelik önemli bir lokomotif görev yürüttüklerini kaydetti.

ÜNİVERSİTE GELİŞİYOR

Erman, 2012 yılında iktisadi ve idari bilimler fakültesi, ilahiyat fakültesi ve ziraat fakültesinin kurulduğunu, 2013-2014 eğitim öğretim döneminde öğrenci alınmasının planlandığını belirterek, yeni açılan bu fakültelere öğretim üyesi alımlarının ise gerçekleştirildiğini söyledi. Erman "Beden eğitimi ve spor yüksekokulunun kurulması üniversitemiz senatosunun 17 Ekim 2012 tarihli kararı ile kabul edilmiştir. Yüksekokulun kurulması YÖK tarafından onaylanmış ve Bakanlar Kurulu kararı bekleniyor. Bu yüksekokulun kurulması ilimiz için bir ihtiyaçtır. Tıp fakültesinin açılması da üniversitemiz senatosunun 17 Ekim 2012 tarih ve 2012-14/03 sayılı kararı ile kabul edilmiştir. YÖK'ün onayını bekliyoruz" dedi.

TIP VE VETERİNER

Prof.Dr. Murat Erman, üniversite senatosunun, tıp fakültesinin yanı sıra veterinerlik fakültesi, güzel sanatlar bölümüne bağlı resim iş öğretmenliği, müzik öğretmenliği programlarının açılması için karar alındığını ve YÖK'ün onayını beklediklerini söyledi. Fen edebiyat fakültesi bünyesinde arkeoloji bölümünün YÖK tarafından onaylandığını belirten Prof. Dr. Murat Erman, mühendislik mimarlık fakültesi bünyesinde çevre mühendisliği, maden mühendisliği, jeoloji mühendisliği bölümlerinin açılmasının üniversite senatosunun 18 Ocak 2013 tarihli kararlarıyla kabul edildiğini ve YÖK'ten onay beklendiğini dile getirdi.

TOPLANTIYA KATILN

Toplantıya Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Gürol Okay, Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Yavuz, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. A.Kadir Ertaş, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ömer Şahin, Fen Bilimleri Enstitü Müdürü Doç. Dr. Selçuk Yıldırım, Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Yrd. Doç. Dr. Cahit Epçaçan ve Kurtalan MYO Müdürü Öğretim Görevlisi Mucir Altunç da katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz