Görüş Bildir

Surlu çocuklar kick boksta hedef büyüttü

Diyarbakır'ın tarihi Sur ilçesinde yaşayan ve ev ziyaretleri ile aileleri ikna edilen 70 çocuk, hafta içi her gün 6 saat kick boks eğitimi alıyor.

Surlu çocuklar kick boksta hedef büyüttü

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde yaşayan çocuklar eğitim aldıkları kick boksta iddialı.

Sur Halk Eğitim Merkezince düzenlenen kick boks kursuna katılım sağlamak için antrenör Hüseyin Demirok ilçedeki evleri ziyaret ederek, ailelerle görüştü.

Aileleri ikna edilen İsmet Paşa ve Ziya Gökalp ilkokulları ile Tevfik Fikret ve İnönü ortaokullarında okuyan 70 çocuk, İsmet Paşa İlköğretim Okulu'nda her gün, gruplar halinde 6 saat, haftada toplam 30 saat kick boks eğitimi alıyor.

Yetenekleri keşfedilen, Bismil ilçesindeki kulüpler arasında düzenlenen müsabakalardan 7 madalya ile dönen öğrenciler kick boksta hedef büyüttü.

Surlu çocuklar elde edecekleri başarılarla uluslararası müsabakalarda ülkelerini en iyi şekilde temsil ederek, Türk bayrağını dünyada dalgalandırmak istiyor.

- "Ülkemizi temsil etmek istiyoruz"

Öğrencilerden Şahin Derman (13), Sur'da daha önce bu sporu öğrenme imkanının olmadığını belirterek, kendilerine böyle bir imkanın verilmesinden mutlu olduğunu söyledi.

Derman, "Sporla saygıyı, kavga etmemeyi ve dürüstlüğü öğrendik. Okulda derslerim de daha iyi oldu. Hedefim Türkiye şampiyonu olmak." dedi.

Yusuf Çakar (11), kick boks öğrenmeye başladıktan sonra hayatında önemli değişiklikler yaşadığını, öz güveninin arttığını, artık hiçbir şeyden korkmadığını belirtti.

Türkiye şampiyonu olmayı hedeflediğini anlatan Çakar, "Dövüşüyoruz ama birbirimize dost olarak bu sporu yaşıyoruz." diye konuştu.

Muttalip Seven (12), bu spor branşı ile disiplinli olmayı ve kendilerini savunmayı öğrendiklerini ifade ederek, daha önce futbola ilgisinin olduğunu ancak aldığı bu eğitim ile dövüş sanatlarına merakının arttığını vurguladı.

Bu sporla uykusunun düzene girdiğini, iştah sorununun kalmadığını aktaran Seven, "Artık kendimi koruyabiliyorum, kendimi güçlü hissediyorum. Öz güvenim arttı. Hedefimde Türkiye birincisi olup, ülkemi temsil etmek var." şeklinde konuştu.

Sanem Atabay (9), kick boks sayesinde kendisini korumayı öğrendiğini anlatarak, kendilerine bu imkanı sağlayanlara teşekkür etti.

Ayşenur Çakmak (9), sosyal hayatlarının canlandığını dile getirerek, aldığı madalyalara yenilerini ekleyerek, ülkesini dünyada temsil etmek istediğini kaydetti.

- "Hedefimizde uluslararası ve Avrupa şampiyonlukları var"

Antrenör Hüseyin Demirok, Surlu çocuklara kick boks ve yakın dövüş sanatlarını öğrettiğini söyledi.

Evleri tek tek ziyaret ederek, ailelerle çocuklarını kursa göndermeleri için görüştüklerini belirten Demirok, ailelerin de gösterdiği ilgi ile 70 öğrencinin eğitimini sürdürdüğünü bildirdi.

"Sur'da bu sporu yapmamız büyük bir başarı." diyen Demirok, boş zamanını sporla değerlendiren çocukların bu sayede kötü alışkanlıklardan da korunduğunu aktardı.

"Yüz öğrenciden birini ülkemize kazandırabilirsek ne mutlu bize." ifadesini kullanan Demirok, kick boks sayesinde çocukların okuldaki başarısının da arttığını dile getirdi.

Bismil ilçesinde kulüpler arası düzenlenen kick boks turnuvasında 7 madalya kazandıklarını anlatan Demirok, "Kulüpler arası ile Türkiye şampiyonluğu müsabakalarına hazırlanıyoruz. Hedefimizde uluslararası müsabakalar, Avrupa şampiyonlukları var. Ülkemizi temsil etmek için oralarda olmak istiyoruz." diye konuştu.

Demirok, Diyarbakır ve Sur'un terörle değil şampiyonluklarla anılmasını istediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Her sene bir madalya alıp Diyarbakır'ı Türkiye'ye bu yönüyle tanıtırsak terör olayları bitecek ve bu kent şampiyonaların yetiştiği bir yer olacak. Öğrencilere sporun şiddet için olmadığını, barışın simgesi olduğunu anlatıyorum. Herkes bir öğrencinin elinden tutup gelişmesine katkı sunarsa ülkemizin geleceği daha güzel olacaktır."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi