Tıp Fakültesi’nde değişimin rüzgarı

Prof. Dr. Talip Gül'ün Dicle Üniversitesine Rektör olarak atanmasından sonra Üniversitenin genelinde olduğu gibi, Tıp Fakültesinde değişim ve yenileme çalışmaları hız kazandı. Değişim, Tıp Fakültesinde de kendini gösteriyor.

Tıp Fakültesi’nde değişimin rüzgarı

Tıp Fakültesi bünyesinde öğrencilerin de severek iştirak ettiği "İyi Hekimlik Uygulamalarında" kullanılmakta olan beş dersliğin zemin ve tavanları yeniden yapılarak modern bir görünüm kazandırıldı. Fakülte bünyesinde mevcut dershanelerinin iklimlendirme probleminin çözülmesi için Rektörlük Makamının da katkılarıyla altı adet salon tipi klima alınarak, soğuk ve sıcak havalarda öğrencilerin daha iyi şartlarda ders görebileceği bir ortam sağlanmış oldu. Mevcut laboratuvar ve dersliklerin gösterim (projeksiyon) cihazları başta olmak üzere, eğitim araçları eksikleri giderildi.

MODERN GÖRÜNÜM KAZANDIRILDI

Öğrencilerin kullanımına ayrılmış olan bilgisayar laboratuvarları otuz yeni bilgisayar alınarak daha modern bir şekilde yeniden düzenlendi. Beceri laboratuvarlarına alınan maket manken simülatörlerle öğrencilerin daha verimli ders yapması sağlandı. Dekanlık hizmetlerinde kullanılmak üzere bir fotokopi makinası ve beş yazıcı satın alındı. Histoloji ve Patoloji laboratuvarında mevcut bulunan mikroskopların optik sistemleri revize edilerek kullanıma hazır hale getirildi.

Fakülte içerisinde gerçekleştirilen çalışmalar yanı sıra fakülte dışında da çevre düzenlemesinin yapıldığı ve törenlerde kullanılan Atatürk büstünün onarıldığı görüldü.

FİZİKİ KOŞULLARDA YENİLEME

Fiziki koşullardaki iyileştirmelere ek olarak 2016-2017 öğretim yılı başında Fakültemize kayıt yaptıran öğrenciler için satın alınan iki yüz adet önlük Rektör Prof. Dr. Talip Gül’ün de katıldığı “Önlük Giyme ve Yemin Töreni’’ ile öğrencilere dağıtıldı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Ufuk Aluclu, tüm bu yapılanların hem akademisyenleri, hem de öğrencileri oldukça mutlu ettiğini belirtitken, Rektör Prof. Dr. Talip Gül ve ekibine teşekkür etti. Tıp Fakültesi öğrencileri ise bu tür yeniliklerin kendileri için sevindirici ve eğitim kalitesin yükselttiğini ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz