Tam Eğitim Bursu Sınavına 18 bini aşkın öğrenci girdi

Türk Eğitim Derneğinin, başarılı fakat maddi olanakları yetersiz çocuklara verdiği Tam Eğitim Bursu'ndan faydalanmak isteyenlere yönelik sınav, Türkiye genelinden 18 bin 627 öğrencinin katılımıyla 35 sınav merkezindeki 849 salonda gerçekleştirildi.

Tam Eğitim Bursu Sınavına 18 bini aşkın öğrenci girdi

Başvuru süreci 24 Aralık'ta başlayan Tam Eğitim Bursu Sınavı, TED Okullarının bulunduğu 35 il ve ilçedeki 849 salonda gerçekleştirildi. Sınavda başarı gösteren maddi imkanları kısıtlı, fakat akademik olarak başarılı 186 öğrenci ortaokuldan başlayarak Tam Eğitim Bursu kapsamında eğitim alacak. Burs almaya hak kazanan öğrencilerin eğitim ücreti, kitap-kırtasiye, okul kıyafeti giderleri, yemek-servis ücretleri ve yatılı eğitim alması halinde pansiyon giderleri burs kapsamında karşılanacak. Ayrıca öğrencilere cep harçlığı da verilecek.

Tam Eğitim Bursu nedir?

Türk Eğitim Derneğinin 2003-2004 öğrenim yılında başlattığı burs düzenlemesiyle, başarılı fakat ekonomik yetersizlikler yaşayan öğrenciler “Tam Eğitim Bursu” (TEB) kapsamında okutuluyor. “Tam Eğitim Bursu”, burs desteği verilen öğrencilerin eğitim, servis, yemek, giyim, kitap-kırtasiye giderlerini ve harçlıklarını üniversite lisans eğitiminin sonuna kadar karşılıyor. “Tam Eğitim Bursu” alan öğrenciler, öğrenimlerinin üniversiteye kadar olan kısmını Türk Eğitim Derneği okullarında sürdürüyorlar.

“10 bin Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye”

Türk Eğitim Derneği, başlattığı “10 bin Genç Meşale Daha Aydınlık Türkiye” kampanyasıyla başarılı ama maddi imkanları olmayan öğrencilere Tam Eğitim Bursu vermektedir ve burs verdiği öğrencilere sadece maddi destek sağlamakla kalmayıp, öğrencilerin üniversite sonuna kadar tüm eğitim masraflarını karşılamaktadır. Öğrencilerin eğitim hayatı boyunca takibi yapılmakta, gelişimleri uzmanlar aracılığıyla izlenmekte ve barınmasından servisine, kıyafetinden cep harçlığına kadar tüm ihtiyaçları karşılanmaktadır.

Kaynak: Diyarbakır Söz