Görüş Bildir

Teog'da başarı

ÖNDER Eğitim Komisyonu Başkanı Nas "TEOG sınavındaki devlet okullarına ilişkin ortalamalar incelendiğinde, 307,65 YEP ortalamasıyla en yüksek ortalamanın imam-hatip okullarında olduğu görülmüştür"

Teog'da başarı

ÖNDER Eğitim Komisyonu Başkanı Raif Nas, TEOG sınavındaki devlet okullarına ilişkin ortalamalar incelendiğinde "en yüksek ortalamanın" imam-hatip okullarında olduğunu belirtti.

Nas, yaptığı yazılı açıklamada, Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü tarafından hazırlanan Öğrencilerin Yerleştirmeye Esas Puanı (YEP) raporunun açıklandığını anımsattı.

İMAM HATİP OKULLARI

Raporun kendilerini gururlandırdığını aktaran Nas "Rapora göre, 2015-2016 eğitim-öğretim yılında TEOG sınavına giren 1 milyon 149 bin 489 öğrencinin 87 bin 909'u imam-hatip ortaokulu öğrencisinden oluşuyor. Devlet okullarına ilişkin ortalamalar incelendiğinde 307,65 YEP ortalamasıyla en yüksek ortalamanın imam-hatip okullarında olduğu görülmüştür." ifadelerini kullandı.

Nas, Türkiye genelinde geçen yıl olduğu gibi bu yıl da soruların tamamına doğru cevap vererek Türkiye birincisi olan pek çok imam-hatip ortaokulu öğrencisi bulunduğuna dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Yerleştiği okulun taban puanından yüksek puan alan öğrencilerin de ekseriyetle imam-hatip liselerini tercih eğiliminde olduğu görülmüştür. Özellikle İç Anadolu, Karadeniz, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde imam-hatip liselerine rağbetin fazla olduğu görülmüştür."

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi