TEOG'da ilk oturum!

Diyarbakır'da, MEB tarafından 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik düzenlenen TEOG'un ilk oturumuna 33 bin 546 öğrenci katıldı. Çocuklarına destek olmak için okul önlerinde bekleyen ailelerin heyecanlı olduğu görüldü.

TEOG'da ilk oturum!

Diyarbakır'da, Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) sistemi çerçevesinde, 8'inci sınıf öğrencilerine yönelik birinci dönem ortak sınavlarının ilk gün oturumu sona erdi.

YURT GENELİNDE

Sınav, yurt genelinde 970 merkezde, 16 bin 235 okulda, 93 bin 342 salonda, yurt dışında ise 7 ülke, 14 merkez, 21 okul ve 72 salonda yapıldı. Sınava 1 milyon 190 bin 826 öğrenci başvurmuştu.

Birinci gün oturumunda adaylara sırasıyla Türkçe, matematik, din kültürü ve ahlak bilgisi soruları yöneltildi. Ortak sınavlar, Türkiye saatiyle 09.00, 10.10 ve 11.20'de aynı anda başladı ve saat 12.00'de sona erdi.

Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru soruldu ve öğrencilere A, B, C ve D kitapçığı olmak üzere dört kitapçık verildi. Adaylara her ders için 40 dakika süre tanındı.

Ortak sınavın yarınki ikinci oturumunda adaylara, fen bilimleri, T.C inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sorular yöneltilecek.

DİYARBAKIR'DA 34 BİN ÖĞRENCİ

İlde, 390 okuldaki, 2 bin 429 sınav salonunda başlayan ilk gün oturumuna 33 bin 546 öğrenci katıldı. Türkçe, matematik ve din kültürü ve ahlak bilgisi, yarınki ikinci oturumda ise fen ve teknoloji, TC inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden sınav yapıldı.

- Sınava giren çocukları için dua ediyorlar

Merkez Yenişehir ilçesindeki Ali Emiri Ortaokulu'nda sınava giren çocukları için okul önünde bekleyen ailelerin heyecanlı olduğu görüldü. Sınav sona erene kadar okuldaki bekleyişini sürdüren bazı veliler Yasin-i Şerif okudu. Kızı sınava getiren Hüsnü Yavuz, sınava katılan tüm öğrencilere başarı diledi.

Kızının sınav öncesi heyecanlı olduğunu anlatan Yavuz, "Heyecanını yenmesi için bazı tavsiyelerde bulundum. Ona destek olmak için geldik. Umarım başarılı olur. Hedefi Türkiye'de ilk 10 liseden birine girmek. İnşallah başarılı olur, güveniyorum. Önceliğimiz Diyarbakır'da bir okul kazanması ama takdiri ilahi." dedi. Yavuz, kızı sınava gireceği için aynı stresi kendisinin de yaşadığına işaret etti.

- "Ben okumadım, onun okumasını istiyorum"

Torununu sınava getiren Ayten Kan, torunundan daha çok heyecanlı olduğunu dile getirdi. "Ben okumadım, onun okumasını istiyorum. Hayatımı ona adadım. Torunum babasız, onu ben büyüttüm. Allah bütün öğrencileri umutsuz bırakmasın, torunuma da yardımcı olsun." diyen Kan, torununun hedefinin iyi bir lise ve ardından iyi bir üniversite kazanmak olduğunu aktardı.

Gülsen Çelebi de sınava getirdiği kızını beklediğini, ailelerin de en az öğrenciler kadar heyecanlı olduğunu kaydetti. Kızının sınava hazırlanırken büyük emek sarf ettiğini anlatan Çelebi, hedefinin fen lisesini kazanmak olduğunu belirtti. Ablası için babası ile okul önünde bekleyen Gizem Yavuz da ablasına destek olmak için geldiğini söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz