Terör mağduru gençlere sanat eğitimi

Sokağa çıkma yasağının kısmi zamanlı kaldırıldığı Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde terör mağduru gençler, Halk Eğitim Merkezince açılan ve zaman zaman açık havada verilen görsel sanat kurslarında sosyal yönlerini geliştiriyor.

Terör mağduru gençlere sanat eğitimi

Yüksekova'da huzur ve güvenliğin tesisi amacıyla 13 Mart'ta sokağa çıkma yasağıyla başlatılan ve 20 Nisan'da tamamlanan "Jandarma Uzman Çavuş Ramazan Gülle Operasyonu"nun ardından aileleriyle evlerine dönen terör mağduru gençler, açılan kurslarda hem sanat öğreniyor hem de geleceğe hazırlanıyor.

Halk Eğitim Merkezinde görevli görsel sanatlar öğretmenleri, daha verimli olması amacıyla zaman zaman dersleri açık havada veriyor.

Cengiz Topel Caddesindeki orta refüjde bulunan yeşil alanda 21 öğrenci, verilen eğitimle özel yetenek sınavlarına hazırlanıyor.

Açık alanda verilen resim kurslarına misafir öğrenciler ile vatandaşlar da ilgi gösteriyor.

Görsel Sanatlar Öğretmeni Ümit Bartın, operasyonların ardından halkın travma yaşadığını ve bunu atlatmak için de sanat etkinliklerinin önemli olduğunu söyledi.

- "Sanatla uğraşan insanın kalbi yumuşar"

Bazı şeylerin daha iyi olması için bir yerden başlamak gerektiğini ifade eden Bartın, şöyle konuştu:

"Herkesin elinin taşın altına koyması lazım. Biz bu gençlere resim kursu ve sanat eğitimi veriyoruz. Çünkü sanatla uğraşan insanın kalbi yumuşar ve rahatlar. Özellikle üniversiteye yönelik çalışmalar üzerinde duruyoruz. Kursiyerlerimizden 5-6'sı görsel sanatlar fakültesine hazırlanıyor. Bu öğrencileri özel çalıştırıyoruz. Hobi olarak gelen arkadaşlarımıza da yardımcı oluyoruz. Yetenek sahibi öğrencilerimizin yeteneklerinin heba olmaması için elimizden geleni yapacağız."

Bartın, insanların sanata dahil olmasının kendilerini çok mutlu ettiğini vurguladı. Özellikle gençlerin sanat dallarıyla uğraşmasının çok önemli olduğunun altını çizen Bartın, "Var olan bazı zorlukları da daha iyi aşacağız inşallah. Kurstaki öğrenci sayımız da artıyor. Öğrencileri zaman zaman çarşı merkezine getiriyoruz. Sınıf ortamında ve mahallelerde de çalışma yapıyoruz. İnsanlar gördüğü zaman bu işe merak salıyor." dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz