Terör mağduru öğrencilere kapımız açık

Türkiye Gençlik ve Eğitime Hizmet Vakfı (TÜRGEV) Yönetim Kurulu Başkanı Arzu Akalın, "Terörle mücadele etmek ne sadece güvenlik güçlerine ne de hükümete düşüyor. Bu konuda vatana sahip çıkmak hepimizin yapması gereken bir şeydir." dedi.

Terör mağduru öğrencilere kapımız açık

Siirt'te bazı programlara katılan Akalın, terör olaylarından etkilenen öğrencilere moral vermek ve desteklerini hissettirmek amacıyla bölgeye geldiklerini ve bu ziyaretlerini daha sık gerçekleştirmeyi planladıklarını söyledi.

Daha önce bölgeye yönetim kurulu üyeleriyle ziyaret gerçekleştirdiklerini dile getiren Akalın, terör mağduru öğrencilerle bir araya geldiklerini anımsattı.

Öğrencilerle yaptıkları görüşmede, terör örgütü PKK tarafından gerçekleştirilen saldırılardan çok etkilendiklerini gördüklerini vurgulayan Akalın, "Dolayısıyla daha fazla gidip gelmeyi kararlaştırdık çünkü sadece bir defa gelmekle olmuyor. Düzenli aralıklarla gidilip gelinirse daha kalıcı çalışmalar yapılabileceğini görmüş olduk." ifadelerini kullandı.

Akalın, TÜRGEV olarak bölgedeki terör mağduru öğrencilerin yanında olduklarını belirterek, terör olayları nedeniyle Silopi'yi terk etmek zorunda kalan öğrencileri Siirt'teki TÜRGEV'e ait yurda yerleştirdiklerini kaydetti.

Terör mağduru bu öğrencileri Siirt'e geldikleri ilk günlerde ziyaret ettiklerini kaydeden Akalın, "Evlerini terk edip geldikleri için daha karamsarlardı ve daha az tebessüm eden bir haldeydiler ama bugün sohbet ettiğimde eğitim ile ilgili birçok talepleri oluyor. Bu noktada öğrenci kardeşlerimizin tekrar motive olmuş olması, hayata tutunmuş olması, azimle ayakta durmuş olmaları bizleri ziyadesiyle duygulandırıyor." şeklinde konuştu.

- "Biz onlar için varız"

"Terör olayı insanlığa karşı yapılmış negatif durum." diyen Akalın, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Terörle mücadele etmek ne sadece güvenlik güçlerine ne de hükümete düşüyor. Bu konuda vatana sahip çıkmak hepimizin yapması gereken bir şeydir. Sivil toplum kuruluşları da bu konuda duyarlı ve hassas olmalı. Yapılacak şeyler varsa sadece ötekinden beklemek değil de 'ben ne yapabilirim' sorusuyla başlangıç yapmak gerekiyor. Terör mağduru öğrencilere kapımız sonuna kadar açık çünkü biz onlar için varız."

Mardin'de yeni yapılan TÜRGEV yurduna eylül ayından itibaren öğrenci almaya başlayacaklarını ifade eden Akalın, her bölgede belirli sayıda yurt açmayı hedeflediklerini aktardı.

Bu yıl Eskişehir ve Adana'da yapımı süren yurtların da tamamlanacağını belirten Akalın, Ankara ve İstanbul’da çok fazla ihtiyaç olduğuna işaret etti. Akalın, Türkiye'nin farklı yerlerinde de çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz