Trafik kuralları aşılanıyor

Diyarbakır'da bir grup lise öğrencisi, "Trafik Canavarı Virüsüne Karşı Trafik Aşısı" adlı kampanya ile kreşlerde çocuklara trafik kurallarını anlatıyor.

Trafik kuralları aşılanıyor

Diyarbakır'da lise öğrencilerinin yürüttüğü kampanya kapsamında kreşlerdeki çocuklara trafik kuralları konusunda eğitim veriliyor.

Merkez Yenişehir ilçesindeki Diyarbakır Sosyal Bilimler Lisesi'nde bir grup öğrenci tarafından milli eğitim ve emniyet müdürlüklerinin katkılarıyla hayata geçirilen "Trafik Canavarı Virüsüne Karşı Trafik Aşısı" kampanyası sayesinde, özellikle kreş çağındaki çocuklara trafik kuralları anlatılıyor.

Kreşteki çocuklara polisler eşliğinde trafik kurallarını öğreten öğrenciler, daha sonra "Trafik tayfası sertifikası" verdikleri çocukları ödüllendiriyor.

Okulun tarih öğretmeni Atilla Altındağ, gerçekleştirdikleri kampanyadan dolayı öğrencileri ile gurur duyduğunu söyledi.

Daha önceki yıllarda bu tür etkinlikleri yapmaya çalıştıklarını ancak çalışacak öğrenci bulamadıklarını belirten Altındağ, "Trafik canavarını bir virüs olarak görüyorsak çocuklara küçük yaşta bu eğitimi verelim. Trafik kazalarını önlemek amacıyla bu tür çalışmalar çok önemli." dedi.

Kampanyada, öğrencilerinin trafik polisleri ile eğitimleri verdiğini kaydeden Altındağ, çocukların kafasında trafik bilinci oluşturmayı amaçladıklarını belirtti.

"Bir çocuk bile arabaya bindiğinde anne ve babasını trafik kurallarını yerine getirmediği zaman uyarırsa biz de amacımıza ulaşmış olacağız." diyen Altındağ, Türkiye'de bu tür kampanyaların artmasının trafik eğitimi konusunda çok etkili olacağını söyledi.

- "Trafik kurallarını aşılıyoruz"

Lisenin 9. sınıf öğrencisi Devrim Aygün de bu eğitimin özellikle kreş çağındaki çocuklar üzerinde etkili olacağını düşündüklerini, bu nedenle eğitim çalışmasını buradan başlattıklarını dile getirdi.

"Projede çocuklara trafik kurallarını aşılıyoruz. İleride çocukların trafik canavarı olmalarını engelleyeceğiz. Hedef kitlemiz özellikle kreş çağındaki çocuklar." diyen Aygün, gelecek nesillere trafik kurallarını aşılamak istediklerini kaydetti.

Diyarbakır'da böyle bir kampanya başlattıkları için çok mutlu olduklarını dile getiren Fatmanur Sancar ise 5 arkadaşı ile yola çıktıklarını, kampanyaya trafik polislerinin destek verdiğini ifade etti.

Trafik polislerine teşekkür eden Sancar, "Hedefimiz çocuklarda daha iyi bir trafik farkındalığı oluşturmak. Ağabeyleri ve ablaları olarak onlara trafiği sevdirmek, trafik kurallarını öğretmek ve aşılamaktır." diye konuştu.

- Anne ve babalarını uyarıyorlar

Lisenin 10. sınıf öğrencisi Seda Topuz da trafik canavarlarına karşı trafik aşısı yapmayı istedikleri için kampanyayı başlattıklarını belirterek, şöyle konuştu:

"Gücümüz yettiğince bütün okullara yaymaya çalışacağız. Öğrencilere trafik levhaları hakkında bilgi veriyoruz. Emniyet kemerlerini takmalarını istiyoruz. Çocukları trafik kazalarına karşı bilinçlendiriyoruz. Eğitim verdiğimiz çocuklar anne ve babalarına emniyet kemeri takmaları ve hız yapmamaları için uyarılarda bulunuyor."

Kaynak: Diyarbakır Söz