Görüş Bildir

TÜGVA'dan yurt bursu imkanı

Türkiye Gençlik Vakfı, (TÜGVA) Lisans Yerleştirme Sınavı'nda (LYS) dereceye giren öğrencilere yüzde 100'e kadar yurt bursu imkanı sunacak.

TÜGVA'dan yurt bursu imkanı

TÜGVA'dan yapılan yazılı açıklamada, TÜGVA Yükseköğrenim Erkek Öğrenci Yurtları'nda, öğrencilerin konaklamalarının yanı sıra, sosyal, fiziksel ve kültürel gelişimlerinin de önemsendiği aktarıldı.

Bu yıl öğrencilere, 38 ilde 55 yurtta hizmet verileceği belirtilen açıklamada, "Başarılı öğrencileri ödüllendiren TÜGVA, onlara eğitim hayatında da destek olarak, LYS'de, Türkiye sıralamasında 1-1.000 arasında olan öğrencilere yüzde 100, 1001-5 bin arasında olan öğrencilere yüzde 75, 5.001-10 bin arasında olan öğrencilere yüzde 50 ve 10 bin 1-20 bin arasında olan öğrencilere ise yüzde 25 burs sağlamaktadır." ifadelerine yer verildi.

YURT KURSU İMKANI

Açıklamada görüşlerine yer verilen TÜGVA Başkanı İsmail Emane, üniversite sınav sonuçlarının açıklanmasıyla heyecanlı bekleyişin sona erdiğini belirterek, her yıl binlerce öğrencinin üniversite eğitimi için başka şehre gittiğini aktardı.

Emanet, tek başına aileden ayrı bir yaşamın öğrencilerin pek çoğu için ilk deneyim olduğunu belirterek, "Bu sene 55 yurtta 7 bin 226 öğrenci kapasitesiyle Türkiye'nin dört bir yanında yer alan TÜGVA Yurtları, üniversitelere yakın mesafede olup, öğrencilere ulaşım kolaylığı sunmaktadır." ifadelerini kullandı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi