Görüş Bildir

Türkçe öğreniyorlar

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeliler, buradaki yaşama uyum sağlayabilmek için Türkçe öğreniyor

Türkçe öğreniyorlar

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Türkiye’ye sığınan Suriyeliler, Adıyaman'da kent yaşamına uyum sağlayabilmeleri için Türkçe öğreniyor.

Suriye Yenilik Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Amer Almar,  dernek olarak kentte iki yıldır faaliyet gösterdiklerini ve çeşitli kurs merkezleri açtıklarını ifade eden Almar, "Suriyelilere eğitim vermeye çalışıyoruz. Eğitim kutsaldır. Halk Eğitim Merkezinin de desteğini alarak 100 çocuk olmak üzere 160 Suriyeliye Türkçe dersi veriyoruz." dedi.

Sosyal uyum çerçevesinde Suriyelilerin şehre uyum sağlaması için Türkçe eğitime önem verdiklerini dile getiren Almar, şu değerlendirmede bulundu:

"Suriyelilerin Türkiye ile uyum sorununu gidermek için bu eğitimler önemlidir. 16 ile 60 yaş Suriyeliye aynı sıralarda oturup Türkçe eğitim alıyorlar. Suriyeli birçok eğitimci mühendis avukat derneğimizde Türkçe öğreniyorlar. Suriyeliler açısından Türkçe çok önemli. Derneğimizde 5 öğretmen bulunuyor. Bunlar 4'ü Türk öğretmenlerden oluşuyor. Temennimiz iç savaşın bir an önce bitmesi, bu insanların kendi memleketlerine dönüp yaşamlarını orada idame ettirmesidir."

51 YAŞINDAKİ SURİYELİ RAS'IN TÜRKÇE ÖĞRENME AZMİ

Suriye'nin Halep kentinde iç savaştan kaçarak 3 yıl önce Adıyaman'a geldiğini söyleyen Ahmet Ras (51), Türkiye'yi çok sevdiğini anlatarak, "Yaşım ilerlemesine rağmen Türkçe öğrenmek istiyorum. İki hafta önce derneğe gelip Türkçe öğrenmeye başladım. Türk kardeşlerimizle uyum içerisinde olabilmek için Türkçe öğrenmek gerekiyor. İnşallah en kısa zamanda Türkçe öğreneceğim." dedi.

Türkiye'ye minnettar olduğunu ifade eden Ras, Türk hükümetine desteklerinden ötürü teşekkür etti.

Ras, 6 çocuğu olduğunu belirterek, "Ailemle birlikte Adıyaman'da yaşıyorum. Çok şükür bir sıkıntımız yok. Türkçeyi de öğrendiğim taktirde hiçbir sıkıntım kalmayacak. Türk halkından Allah razı olsun." sözlerine yer verdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi