Türkiye şampiyonu

İzmir Karşıyaka Atatürk Kapalı Spor Salonunda Türkiye Halk Oyunları Federasyonu ve Karşıyaka Belediyesi tarafından düzenlenen Büyükler Türkiye Şampiyonası büyük bir coşkuyla tamamlandı. Gece geç saatlerde tamamlanan Türkiye Şampiyonasında, Diyarbakır Yenişehir Halk Eğitim Merkezi, Türkiye şampiyonu oldu.

Türkiye şampiyonu

Türkiye Halk oyunları Büyükler Şampiyonasında, Diyarbakır Yenişehir Halk Eğitim Merkezi, tüm rakiplerini geride bırakarak, Türkiye şampiyonu oldu.

RENKLİ GÖRÜNTÜLER OLUŞTU

Türkiye’nin değişik illerinden yarışmaya çok güçlü ekipler katıldı. Kendi İl ve Bölgelerinde birinci olan ekiplerin katılmış olduğu Şampiyona çok güzel gösterilere sahne oldu. Antalya  Talya Kültür Sanat G.S.K,  Aydın Ayhot G.S.K,  Erzurum Büyükşehir Belediyesi  Ebfad  .S.K , Denizli Sarayköy G.S.K., Anakara Sıla G.S.K., Sivas Gençlik S.K, Bingöl İl Özel İdaresi G.S.K, İstanbul  Harfana  G.S.K , Hakkarı  Ters Lale G.S.K, İzmir Karşıyaka Belediyesi  G.S.K. , Bursa Koza Kültür Sanat G.S.K, Tokat Turhal Yeni Belediye S.K, Erzincan Belediye.S.K, Gaziantep Şehitkamil H.E.M , G.S.K ,Trabzon İmece G.S.K, Diyarbakır Yenişehir Halk Eğitim Merkezi G.S.K ekiplerinin katıldığı yarışma sonucunda , Diyarbakır Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü  93,80 puanla Türkiye Şampiyonu oldu.

DİYARBAKIR ŞAMPİYON OLDU

Geçen yıl da Türkiye Şampiyonu olan Diyarbakır Yenişehir Halk Eğitim Merkezi G.S.K 2017 yılında önce İl Yarışmasında Birinci olurken, 18 ekibin katıldığı Adıyaman Bölge Yarışmasında Bölge Birinci olarak Türkiye Şampiyonasına katılma hakkı elde etti.

Büyük başarılara imza atan Yenişehir Halk Eğitimi Merkezi çalışmalarını büyük gayret ve disiplin içinde yürüterek Şampiyonluğa ulaştı. Halk Eğitimi Merkezi Müdürü M. Nurullah Önce yaptığı açıklamada: “ Ekip ruhuyla beraber çalıştıklarını, 2016 yılının şampiyonu olarak sahneye çıktıklarını ve bu sahneden Şampiyon olarak ayrılacağımıza inanarak çalıştık. Gençlerimizle çok güzel başarılar elde edeceğimize inanıyoruz. Sosyal kültürel etkinlikler ve başarılarla ön plana çıkmak istiyoruz. Halk Oyunları sevgisini ve coşkusunu sonraki kuşaklara aktarmak ve kültürümüzün yaşatılmasını istiyoruz. İlimize Şampiyon olarak döndüğümüz için, mutluyuz. Ekipte emeği geçen idareci, eğitmen ve öğretmenlerime teşekkür ediyor, sahnede büyük performans gösteren Halk Oyuncularımı Dansçılarımı yürekten kutluyorum."

Kaynak: Diyarbakır Söz