‘Üniversite Tercih Günleri’ fuarı

Mardin’de iki gün sürecek “Üniversite Tercih Günleri” fuarının açılışı yapıldı. Fuarda Artuklu Üniversitesi’nin standına öğrenciler yoğun ilgi gösterdi.

‘Üniversite Tercih Günleri’ fuarı

Mardin'de düzenlenen “Üniversite Tercih Günleri” fuarı, bir otelin konferans salonunda törenle açıldı.

2 gün sürecek fuara 15 üniversite katılırken, üniversitelerin açtığı stantları gezen öğrenciler, konunun uzmanlarından eğitimle ilgili bilgi aldı.

Tercih Günleri'ne katılan üniversiteler, öğrencilere meslek ve üniversite seçimi ile ilgili kararlarında kılavuzluk ederken, bünyelerindeki bölümler ve alınan puanlar ile ilgili de detaylı bilgiler veriyor.

Fuarda stant açan Mardin Artuklu Üniversitesi, lise 11 ve 12’inci sınıf öğrencileri ve eğitim-öğretim yetkilileri tarafından büyük bir ilgi gördü.

Mardin Artuklu Üniversitesi’nin eğitim imkânları hakkında bilgi almak üzere tanıtıcı materyallerin sergilendiği ve üniversite standı önünde büyük bir yoğunluğun gözlendiği fuarda, öğrenci ve öğretmenlere ayrıntılı bilgiler sunularak üniversitenin eğitim imkânları bütün yönleriyle anlatıldı.

ÜNİVERSİTE TERCİHİ FUARI

Köklü medeniyetlerin birikimlerini taşıyan Mardin şehri ile bütünleşmiş olan Mardin Artuklu Üniversitesi’nin çok kültürlü yapısının anlatıldığı fuarda, Artuklu Üniversitesinin; diller, dinler, güzel sanatlar, mimari gibi araştırma alanlarında öne çıkan dünya çapında etkili bir ilim-irfan yuvası olmasının ayrıcalıklarına değinildi.

Üniversitenin bünyesine kazandırdığı yeni fakülte ve bölümlerle Mardin’e katma değer kattığına işaret eden Artuklu Üniversitesi Rektörü Profesör Doktor Ahmet Ağırakça, eğitime yapılan yatırımların bir şehrin ve ülkenin kalkınması için yapılacak en önemli faaliyet olduğunu belirtti.

Ağırakça, Artuklu Üniversitesi bünyesinde uzman çok sayıda yerli ve yabancı akademisyen ile kaliteli ve seçkin eğitim verildiğini söyleyen ifade etti.

Üniversitenin fakülte, bölüm ve eğitim programlarıyla ilgili bilgi vererek sözlerini sürdüren Profesör Ağırakça, şunları söyledi:

“Sosyal Bilimler alanında sayılı üniversiteler arasında yer alan üniversitemiz son üç yılda BESYO ve Yabancı Diller Yüksekokulu ile birlikte 40’a ulaşan yeni bölüm ve programla daha da zenginleşmiştir. Bunun yanı sıra üniversitemizi tercih eden öğrenciler ikinci veya üçüncü bir dile hâkim olarak bölümlerinden mezun olmanın ayrıcalığını yaşayacaklardır.”

Kaynak: Diyarbakır Söz