Görüş Bildir

"Üniversitelerdeki eğitim dünya standartlarına sahip olmalı"

Batman Valisi Hulusi Şahin, üniversitelerde verilen eğitimin dünya standartlarına sahip olması gerektiğini söyledi.

Batman Üniversitesi ev sahipliğinde "Yükseköğretim Kurumlarında İç Kalite Güvence Sisteminin Yapılandırılması ve Eğitim-Öğretim Alanında Kalite Süreçleri" konulu bilgilendirme toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda bir konuşmasını yapan Vali Hulusi Şahin, Batman'ın yeni ve modern bir şehir olduğunu belirterek, aynı zamanda kadim bir kültüre sahip olduğunu ifade etti.

Üniversitelerde verilen eğitimin dünya standartlarına sahip olması gerektiğini vurgulayan Şahin, "Bizim insanları yeni baştan bir programla ölçme şansımız yok. Diplomanın referans olması gerekir. Diplomanın temsil ettiği dünya ölçeğinde bir standart olursa eğitimde kesinlikle başarılı oluruz. O zaman bu işlerimize de yansır. Başaramayan elenmeli. Bir yerde seleksiyon sistemi yoksa orada başarıdan bahsedemeyiz, böyle bir mekanizmanın sadece üniversitelere değil, bütün eğitim mekanizmasına yerleştirilmesi lazım." dedi.

Konuşmaların ardından Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Yükseköğretim Kurumlarında İç Kalite Güvence Sisteminin Yapılandırılması ve Eğitim-Öğretim Alanında Kalite Süreçlerine ilişkin bir sunum yaptı.

Toplantıya; Vali Hulusi Şahin, Yükseköğretim Kalite Kurulu Başkanı Prof. Dr. Muzaffer Elmas, Batman Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Aydın Durmuş, Harran, Şırnak, Munzur, Sanko, İnönü, Mardin Artuklu, Muş Alparslan, Hakkari Üniversitesi Rektörleri ve öğretim görevlileri katıldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi