Görüş Bildir

"Üniversitelere Yönelik Sayıştay Eğitimi"

Mardin Artuklu Üniversitesi ve Sayıştay Başkanlığı işbirliği ile "Üniversitelere Yönelik Sayıştay Eğitimi" verilecek.

Mardin Artuklu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Ağırakça, yaptığı açıklamada, Sayıştay’ın kamu kaynaklarının etkin yönetiminde öncü ve kurumsal yönetimde diğer kamu kurumlarına örnek bir kurum olduğunu belirterek, kurum yönetiminde hesap verebilirlik, saydamlık, etkinlik, katılımcılık, eşitlik, tutarlılık, hukukun üstünlüğü, bilimsellik gibi iyi yönetişim ilkelerinin vazgeçilmez unsurlar olduğunu ifade etti.

Türkiye’de bulunan 39 üniversitenin eğitime katılacağını aktaran Ağırakça, düzenlenecek eğitim programının kamu idarelerine ve özelde üniversite idarecilerine büyük bir katkı sağlayacağını vurguladı.

SAYIŞTAY EĞİTİMİ

Ağırakça, üniversite idaresi olarak Mardin Artuklu Üniversitesi çalışanlarının verimlilik düzeylerini yükseltmek, gelecekteki görev ve sorumluluklarını daha iyi yerine getirebilmelerini sağlamak için bilgi, deneyim ve becerilerini arttırmayı amaçlayan eğitim çalışmalarını periyodik olarak yürütüldüğünü kaydetti.

Türkiye'deki üniversitelerin strateji, idari ve mali, yapı ve teknik, sağlık kültür ve spor daire başkanlıkları ile döner sermaye, sosyal tesis işletme müdürlükleri personeline yönelik eğitimin 2-6 Nisan 2018'de verileceği bildirildi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi