Görüş Bildir

Üniversiteli aşefçi

Diyarbakır’da yaşayan 32 yaşındaki üniversite mezunu Mehmet Özzerif, 45 derece sıcaklıkta günlük 65 lira yevmiye ile çalışıyor.

Üniversiteli aşefçi

Siirt Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği mezunu olan Özzerif, tarlada çalışmaya ilk başladığında günlerce iğneyle çalıştığını ve vücudunun alışkın olmadığını söyledi.

Kendisinin burada hem toplama faydalı olmaya çalıştığını, hem de satış noktası kurup çalıştığını aktaran Mehmet Özzerif, sözlerine şöyle devam etti:

ÜNİVERSİTELİ AŞEFÇİ

“2011 eğitim fakültesi sosyal bilgiler öğretmeni mezunuyum. Tarlaya sabah saat 05.00 gibi geliyoruz, akşam saat 21.00'a kadar buradayız. Çalışanlarımız var, organik ürünlerimiz var. Ben şahsen ilk başladığımda günlerce iğneyle çalıştım. İğne yaptırarak, ağrı kesici alarak ben bu işe başladım. Çünkü vücut dayanmıyordu, alışkın değildim. Ama çalışmak zorundaydım. Çalışmaya da devam edeceğim. Ama ne olursa olsun insanın kendi gözü kendi emeğinde, yani öğretmenlik mesleğinde. Şuan bazı müşterilerimiz geliyor alışveriş yaparken öğretmen olduklarını duyunca ben üzülüyorum”.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi