Görüş Bildir

Üniversiteliler "sevgi tohumu" dağıttı

Elazığ Fırat Üniversitesi öğrencileri, çevre bilinci oluşturmak ve doğa sevgisini aşılamak amacıyla çiçek tohumu dağıttı.

Üniversiteliler

Fırat Üniversitesi Eğitim Fakültesi İlköğretim Matematik Bölümü öğrencileri, çevre bilinci oluşturmak ve doğa sevgisini aşılamak amacıyla ''Çocuklarınızla Birlikte Sevgi Çiçeği Ekin'' etkinliği gerçekleştirdi.

Goncalar Solmasın Derneğinin katkılarıyla gerçekleştirilen etkinlikte, Elazığ Öğretmenevi önünde stant kuran üniversite öğrencileri daha önceden ilkokul öğrencileriyle paketledikleri 5 bin kadife çiçeği tohumunu ekmeleri için ailelere dağıttı.

Dernek Başkanı Hacı Ormanoğlu, doğadaki dengenin bozulmaması için çevrenin korunması gerektiğini belirterek bu kapsamda toplumda çevre bilinci ve doğa sevgisi oluşturmak amacıyla öğretmen adaylarıyla etkinlik gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Bu çerçevede dernek olarak temin ettikleri kadife çiçeği tohumlarını öğretmen adayları ile dağıttıklarını anlatan Ormanoğlu, şunları söyledi:

SEVGİ TOHUMU

''Bahar geliyor, havaya cemre düştü, biz de gönüllere sevgi düşsün dedik. Ailelere diyoruz ki 'Bu tohumları çocuklarınızla birlikte ekin', duyarlılık oluşsun, çevremiz yeşillensin, renklensin, güzelleşsin. Herkes bir fidan, bir çiçek ekerse yaşadığımız çevre çok daha güzel olacak. Bunu çocuklarımızı da aşılamak istiyoruz. Öğretmen adaylarıyla birlikte gerçekleştirmiş olmamız etkinliğimizi daha anlamlı kılıyor.''

Öğretmen adayı Betül Aydemir ise topluma hizmet amacıyla rengarenk bir çevre için çiçek tohumu dağıttıklarını aktardı.

Toplumda birlik ve beraberlik, sevgi ve hoşgörü duygularının gelişmesi için dağıttıkları tohumlara ''sevgi tohumu'' adını verdiklerini dile getiren Aydemir, ''Tohumlarımızı ailelere dağıtıyoruz, çocuklarıyla birlikte sevgi tohumlarını eksinler, çevremiz çiçeklensin, yeşillensin, sevgi ortamı oluşsun istiyoruz.'' dedi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi