Görüş Bildir

Vali Mantı:“Ülkenin geleceği öğretmenlerin elinde”

Ülkenin geleceğinin öğretmenlerin elinde olduğunu belirten Bingöl Valisi Ali Mantı, öğretmenliğin kutsal bir meslek olduğunu söyledi.

Vali Mantı:“Ülkenin geleceği öğretmenlerin elinde”

Bingöl Valisi Ali Mantı, Mimar Sinan İlkokulu, Şehit Astsubay Muhammed Koşan Ortaokulu ve Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti. Bingöl’deki okulların hem fiziki açıdan hem de akademik başarı ve öğrenci davranışları açısından değerlendirildiği ziyaretlerde, Vali Mantı’ya Milli

Eğitim Müdürü Kadri Engin ve İl Milli Eğitim Şube Müdürleri eşlik etti.

ÖĞRETMENLERE ÖĞÜTLER

Öğretmen ve idarecilerle yüz yüze görüşmenin faydalı olacağını dile getiren Vali Ali Mantı, “ Ülkemizin geleceği siz öğretmenlerimizin elinde. Öğretmenlik kutsal bir meslektir. Sizin yetiştirdiğiniz öğrenciler gelecekte iyi birer idareci olacak . Bizler idareciyiz yanlış verdiğimiz kararı geri alabiliriz. Ama siz öğretmelerimizin yaptığı yanlış bir kararı kimse değiştiremez. Öğrencinin zihnine verdiğiniz yanlış imaj kazındığı zaman o bir daha hiç kimse tarafından, hiçbir merci tarafından silinemez. Onun için çok önemli bir görev yapıyorsunuz. Omuzlarınızda büyük bir yük var” dedi.

TEKNOLOJİNİN GELİŞİMİ

Teknolojinin gelişmesiyle öğrencilerin yanlış bilgiler edindiğini kaydeden Vali Mantı; “Maalesef son yıllarda gerek iletişim teknolojilerinin gelişmesi ve gerekse başka dış etkenlerin artması çocuklarımızda farklı davranışların gelişmesine yol açmaktadır. Bilgiye kolay ulaşılması bir avantaj sağlamalı iken güçlü çeldiriciler süreci olumsuz etkiliyor. Çocuklarımız bürolarımızda, evlerimizde ve ceplerimizde taşıdığımız teknolojik aygıtlar üzerinden yanlış ve faydasız bilgiler ile zaman geçiriyorlar. Genç nüfusun önemli bir kısmında teknoloji bağımlılığı var. Bilgiye ulaşmak artık çok daha kolay ama doğru bilgiye ulaştığımız konusu problemli. Zamanı ve yaşının gereklerini gerçekleştiren çocuklar yetiştirmeliyiz. Teknolojinin çok yönlü aldatmacalarına karşı çocuklarımızı doğru bilgi ve ahlaki değerlerle korumalıyız. Bilgiye erişimde kolaycılık ve ucuzculuk tehlikelidir. İşin içinde mutlaka alın teri olmalıdır” diye konuştu.

Vali Mantı, okul ziyaretlerinin program dahilinde periyodik olarak devam edeceğini ifade etti.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi