Velilere bilgi akışı olacak!

Veliler ve vatandaşların hızlı ve doğru bilgi alabilmeleri için Milli Eğitim Bakanlığı İletişim Merkezi'ne (ALO 147) yönlendirilmesi sağlanacak.

Velilere bilgi akışı olacak!

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Emin Zararsız imzasıyla yayımlanan genelge, Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesine konuldu. Genelgeye göre, 2006 yılında hazırlık çalışmalarına başlanan ve yurt içinde ve yurt dışında Bakanlığa bağlı tüm okulların dahil olduğu e-Okul sistemiyle öğretmenlere verilen şifrelerle derslerine girdikleri öğrencilerle ilgili işlemleri sistem üzerinden yapabilmeleri, velilerin de öğrenci durumlarını anında Veli Bilgilendirme Sisteminden görebilmeleri sağlandı.

VELİLERİN İSTEMELERİ HALİNDE

Velilerin istemeleri halinde 8383 mobil bilgi sisteminden de mesajla bilgi alabilmeleri için çalışmalar son aşamaya getirildi. Bu  kapsamda, yapılan eğitim, seminer ve bilgilendirme toplantılarına rağmen kullanıcı kaynaklı ve süresi içinde yapılmayan işlemler nedeniyle yaşanan sorunların giderilmesi, teknik destek alma, sorun bildirimi ve çözümü, yönlendirme, bilgi verme işlemleri şu doğrultuda yürütülecek: 

SİSTEMİN İŞLEYİŞ ŞEKLİ

''e-Okul Sisteminde yapılması istenilen her türlü değişiklik, Bilgi İşlem Grup Başkanlığı'na sadece ilgili genel müdürlüklerin onayıyla aktarılacak. Okullarda, e-Okul sistemiyle ilgili yaşanan teknik sorunlarda başvurulacak ilk birim, il ve ilçe milli eğitim müdürlüklerinde görevli, gerekli durumlarda nasıl ve nereden teknik destek alacakları konusunda bilgilendirilmiş olan MEBBİS yöneticileri olacak.

Kaynak: Diyarbakır Söz