Velilere karne uyarısı

İl Valisi Hüseyin Aksoy, 5 Nisan İlkokulu'nda karne dağıtım töreninde yaptığı konuşmada velileri uyararak, "Çocuklarının karnelerinde beklediklerinin daha altında bir not çıkması durumunda onlara tepki vermeyin, bunun nedenini araştırın"dedi.

Velilere karne uyarısı

Öğrencilerden tatillerini en iyi şekilde değerlendirmelerini, kitap okumalarını ve spor yapmaları tavsiyesinde bulunan Vali Hüseyin Aksoy, velileri de uyardı. Vali Aksoy, "Velililerimizden çocuklarının karnelerinde beklediklerinin daha altında bir not çıkması durumunda onlara tepki vermemelerini, bunun nedenlerini araştırmalarını ve önümüzdeki yıl için daha sağlıklı bir planlama yapılmasını öneriyoruz. Çünkü, çocuklara karşı yapılacak olumsuz bir davranış onların gelişmelerini olumsuz noktaya taşıyabilir. Bu bakımdan velilerimizinde duyarlı bir şekilde hareket etmelerinde büyük önem vardır" dedi.

2016-2017 eğitim-öğretim yılı sonunda Türkiye genelinde olduğu gibi Diyarbakır'da da 438 bin 580 öğrenci karne aldı. Vali Hüseyin Aksoy beraberinde Yenişehir Kaymakam Mehmet Özel, İl Milli Eğitim Müdür Hasan Aslan ve ilçe milli eğitim müdürleri ile birlikte 5 Nisan İlkokulu'nda karne dağıtım törenine katıldı.

Karne dağıtımının ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Aksoy, kent genelinde 438 bin 580 öğrencinin karne aldığını belirtti.

VELİLERİ UYARDI

Aksoy, "Velilerimize, karnelerden beklediklerinin daha altında bir not çıkması durumunda onlara tepki vermemelerini, nedenlerini araştırmalarını ve önümüzdeki yıl için daha sağlıklı planlama yapmalarını öneriyoruz." dedi.

Çocuklara karşı yapılan olumsuz bir davranışın onların gelişimini olumsuz etkileyebileceğini anlatan Aksoy, bu konuda duyarlı hareket etmenin önemine değindi. Aksoy, "Çocuklarımızın tatillerini en iyi şekilde değerlendirmelerini, fırsat buldukça kitap okumalarını ve spor yapmalarını tavsiye ediyoruz." diye konuştu.

SİYVAN'DA HEYECAN

Buarada, Silvan ilçe merkezi ve köylerde, 27 bin 439 örenci karne aldı.  Sabahın erken saatlerinden itibaren okullara koşan öğrencilerin heyecanları gözlerinden okundu. Veliler, minik öğrencilere eşlik ederek karne heyecanlarına ortak oldu.

Silvan Malabadi Anadolu Lisesi'nde düzenlenen karne törenine katılan Silvan Kaymakamı ve Belediye Başkanvekili Adem Çelik ve Milli Eğitim Müdürü Seyithan Erboğa, öğrencilere karnelerini dağıttı. Törene, Milli Eğitim Şube Müdürleri, veliler, öğretmeni ve öğrenciler katıldı.

KUP'TA KARNE ÇOŞKUSU

Buarada Kulp ilçesinde, ilk ve orta öğrenim seviyesindeki 9 bin 200 öğrenci karne heyecanı yaşadı.

Kulp Anaokulu, Vali Nafiz Kayalı İlkokulu ve Kulp Anadolu İmam Hatip Lisesi'nde düzenlenen karne dağıtım törenine katılan Kulp Kaymakamı Fatih Dülgeroğlu, öğrencilere iyi tatiller dileğinde bulunarak karnelerini verdi.

Sınıflara girerek öğrencilere karne dağıtan Kaymakam Dülgeroğlu, öğrencilerden tatil süresince dinlenmelerini ve kitap okumalarını istedi.

Dülgeroğlu, "İyi olan öğrencimiz, daha da iyi olmak için, kötü olan öğrencimiz de iyi olmak için çalışmalı ve tatili iyi değerlendirip bol bol kitap okumanız gerekir." dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaya ise, öğrencilerden tatili en iyi şekilde değerlendirmelerini ve okullarda sergiledikleri güzel davranışları tatilde de sürdürmelerini istedi.

Kaya, "Karne dönemiyle ilgili olarak anne ve babaların üzerine düşen asıl vazifenin öğrenciyi korkutmak değil, varsa problemin çözüm yollarının aranmasına yönelik çaba sarf etmesi gerekir." dedi.

Kulp’ta görev yapan 600 öğretmen ve idareci de, öğrencilerle birlikte 3 ay sürecek yaz tatiline girdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz