Görüş Bildir

Yabancı dil erken yaşta

"Teknolojiyi kullanıyorum, dil öğreniyorum" projesi kapsamında İtalya ve İngiltere'de 14 günlük eğitim alan Okul Yönetimi ve Öğretmenler, aldıkları bilgileri öğrenci ve öğretmenlerle paylaştı.

Yabancı dil erken yaşta

Aldığı ödüllerle ve yaptığı başarılı çalışmaları ile sürekli gündemde olan Diyarbakır Yenişehir Şehit Başkomiser Fatih Özdil Ortaokulu idareci ve öğretmenleri, deneyimlerini artırmak için AB Erasmus Plus Programı kapsamında gittikleri İtalya ve İngiltere'den döndüler. 14 günlük eğitimin ardından dönen idareci ve öğretmenler "AB Erasmus Plus Programı- Okul Eğitimi projesinin çok eğitime kalite getirdiğini söyledi.

Yenişehir Şehit Başkomiser Fatih Özdil Ortaokulu Müdiresi Birsel Kocadayı Layık başkanlığındaki İdareci ve Öğretmenlerin, AB Erasmus Plus Programı- Okul Eğitimi projesi gezisinden döndü. İtalya ve İngiltere 14 günlük alınan eğitimin ardından dönen idareci ve öğretmenler "AB Erasmus Plus Programı- Okul Eğitimi projesinin çok eğitime kalite getirdiğini söyledi.

Okul Müdiresi Birsel Kocadayı Layık, Söz Haber'e proje, alınan eğitim ve kültür gezisiyle ilgili açıklamada bulundu. Layık, Eğitimde teknolojiyi verimli kullanmak, elektronik ortamda öğrenciyi doğru değerlendirebilmek, teknoloji kullanımına yönelik yöntem ve tekniklerinin geliştirilmesine yardımcı olabilmek, teknolojinin etkin ve güvenli kullanımı konusunda yeterli bilgi ve beceriye sahip olabilmek amacıyla düzenlenen projenin, okul yönetici ve öğretmenleri teknolojinin öğrenciye, güvenli ve verimli bir şekilde aktarımı konusunda faydalı olduğunu dile getirdi.

ERKEN YAŞTA YABANCI DİL EĞİTİMİ

Okul müdiresi Birsel Kocadayı Layık, “Projemizin konusu teknolojiyi kullanıyorum, dil öğreniyorum. Erasmus Plus kapsamında okul eğitim programı çerçevesinde kabul gören bir projedir. Bu projenin bir ayağı İtalya bir ayağı İngiltere’ydi. 8 öğretmen arkadaşımızla beraber İtalya’nın Rimini şehrine gittik yerinde gördük, inceledik. 4 öğretmen arkadaşımızla beraber İngiltere’nin Cambridge şehrine gittik”.

Projenin okulun tüm paydaşlarında belirttikleri temel iki sorununun üzerine olduğunu dile getiren layık “Buda erken yaşta yabancı dil eğitimi ve teknolojinin kullanımını yerinde görüp incelemekti. Bu uygulamayı okulumuzda başlayarak diğer okullarda da yaygınlaştırmayı sağlamak ise asıl temel hedefimiz. Fatih Projesi Kapsamında okulumuza akıllı tahtalar takıldı ve bu tahtalarda orada gördüğümüz, incelediğimiz, seminerler aldığımız konuları arkadaşlarımızla da paylaştık” dedi.

İTALYA VE İNGİLTERE GEZİSİ

Proje kapsamında eğitim gezisine katılan Okul öğretmenlerinden Nezihe Karakoyun, “ Projemiz kapsamında İngiltere ve İtalya’ya gidildi. Orada yapılan işte aldığımız konumuz kapsamında yaptığımız incelemeler doğrultusunda bir takım kurslar aldık. Kültürlerini inceledik, ülkeyi gezdik farklı kültürlerin iletişimi olduğu ve bizler onlara kendi kültürleri hakkında bilgiler verdik. Onlardan aynı şekilde aldık gerek kültürleri gerekse de yaşayışlarını konuşup paylaştık. Güzel bir deneyim oldu inşallah bundan sonra da aynı şekilde ederiz” diye konuştu.

GÖRÜLEN EĞİTİMİN YARARI

Eğitim gezisine katılan bir başka öğretmen Ahmet Dursun ise, “ Orada eğitimler gördük çok yararlıydı. Kültürel gezilerde bulunduk, farklı farklı insanlar gördük tanıdık halen buraya gelmemize rağmen onlarla görüşüyoruz, bağlarımızı koparmadık. Orada edinmiş olduğumuz bilgileri burada öğrencilerimizle paylaşıyoruz çok güzel oluyor. Hatta İtalya’da İtalyanca bile öğrenme aşamasına geldik. Çocuklarımız burada hocam bir kelime daha söyle bir kelime daha söyle bizden isteklerde bulunuyorlar. Bizde bunun için her gün gidip evde farklı bir kelime öğrenip gelip burada öğrencilerimize söylüyoruz. Yani çok güzeldi ben çok mutlu oldum. Burada emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi