Görüş Bildir

Yabancı Dil ilgi görüyor

D.Ü'de, İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça, Rusça, Çince dillerinde düzenlenen kurslarda, İngilizce temel, orta ve YDS’ye yönelik, diğer dillerde ise temel düzeyde kurslar verilecek.

Yabancı Dil ilgi görüyor

Dicle Üniversitesi Yabancı Dil Yüksekokulu bünyesinde akademik ve modern eğitim anlayışını bir arada barındıran yabancı dil kursları, alanında deneyimli öğretim elemanları tarafından yürütülmeye devam ediyor.

İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça, Rusça, Çince dillerinde düzenlenen kurslarda, İngilizce temel, orta ve YDS’ye yönelik, diğer dillerde ise temel düzeyde kurslar verilecek.

Almanya’da ailesinin yanına yerleşmeyi düşünenler için Aile birleşimi adı altında Almanca dil kurslarını da bu yıl vermeye başladıklarını dile getiren Yabancı Diller Yüksekokulu Müdür Yardımcısı ve Koordinatör Hasan Atsız, Almanya’ya giden yurttaşların ciddi uyum sorunu yaşadıklarına değinerek,  bunlardan en önemlisinin de dil sorunu olduğunu belirtti.

Çince Dil Kurslarına Talep

Diyarbakır’da Çin ile ticari bağları olan şirketlerden Çince dil kursunun açılması yönünde ciddi talepler aldıklarını söyleyen  Koordinatör Hasan Atsız, kursiyerlerin burada akademik ve modern bir anlayışla iş dünyasına entegre olmalarını sağlayacak yönde gerekli dil becerilerini geliştirecek dersler alacaklarını ifade etti.

Atsız: “Kursiyerlerimiz dinleme, anlama, konuşma, okuma, yazma ve dil bilgisi alanlarında bilgi ve becerilerini geliştirecek şekilde eğim göreceklerdir” dedi.

Dil Eğitimi Dicle Üniversitesinde

Yurt dışına çıkacak olan akademisyen ve öğrencilerin bilimsel çalışmalarını yürütecek düzeyde konuşma kursları da düzenlediklerine dikkat çeken Atsız, Dicle Üniversitesinde akademik ortamda, deneyimli öğretim elemanları eşliğinde, modern multimedya sınıflarda ve en önemlisi Diyarbakır’daki en uygun fiyatlara dil öğrenme fırsatı sunduklarının altını çizdi.

Herkesin başvuruda bulunabileceği kursların Ekim’in 2. Haftasında başlayacağını anlatan Atsız, kayıtların ise Ekimin sonuna kadar devam edeceğini söyledi.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi