Yabancı öğrenciler buluştu

Dicle Üniversitesi Sürekli Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (DÜSEM) yetkilileri ve Yabancı Öğrenciler İçin Türkçe Dil Kursu eğitimine katılan öğrenciler bugün rektörümüz Talip Gül’ü ziyaret etti.

Yabancı öğrenciler buluştu

Aralarında Suriye, Çin, Güney Kore ve Özbekistan’dan gelen öğrencilerin de bulunduğu grup, Rektör Prof. Dr. Talip Gül, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Eyyüp Tanrıverdi, Prof. Dr. Ali Kemal Kadiroğlu,  Genel Sekreter V. Yrd. Doç. Dr. Kenan Yakuoğlu, Genel Sekreter Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Ufuk Bircan ve Rektör Danışmanı Doç. Dr. Cenap Ekici’den oluşan heyet ile biraraya geldiler.

Öğrenciler sohbet esnasında öğrenim ve barınma konularındaki ihtiyaç ve temennilerini dile getirdi. Rektörümüz öğrencilerin taleplerini dikkate alacaklarını belirterek; Dicle Üniversitesi’nin yabancı öğrenciler için cazip kılınması gerektiğini, bu nedenle ilk etapta bu öğrencilere ücretsiz öğle yemeği verileceğini söyedi. Prof. Dr. Talip Gül ayrıca barınma, ulaşım ve yarı zamanlı iş imkanı için ilgili merciler ile temasa geçileceğini ve ülkemizde misafir olan bu öğrencilerin sorunlarının çözülmesi  için gerekenin mutlaka yapılacağını sözlerine ekledi.

YABANCI ÖĞRENCİ SAYISI

Yabancı öğrenciler ise uzaklardan gelerek eğitim aldıkları Dicle Üniversitesi ve Diyarbakırı çok sevdiklerini, insanların sıcak kanlı oldugunu ve kendilerine her türlü konuda yardımcı olduklarını dile getirdiler.

DÜSEM yetkililerinin, Haziran 2017 tarihine kadar sürdürülmesi planlanan kurs ve bu kapsamda yapılması düşünülen sosyal etkinlikler ile ilgili üniversite yönetimine bilgi vermesinin ardından ziyaret sona erdi.

Kaynak: Diyarbakır Söz