Görüş Bildir

"Yarım kalan hayalimizi gerçekleştirmek için sınava giriyoruz"

Bazı nedenlerden dolayı lise eğitimine örgün olarak devam edemeyen, Mardinli öğrenciler, yarım kalan okuma hayallerini gerçekleştirebilmek için Açık Öğretim Lisesi sınavına girdiklerini söylediler.

Mardin merkez ve ilçelerinde Açık Öğretim Lisesi (AÖL) 2017-2018 eğitim-öğretim yılı üçüncü dönem sınavları birinci oturumu başladı.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından düzenlenen ve binlerce öğrencinin girdiği AÖL sınavına girecek adaylar, sabahın erken saatlerinden itibaren okulda hazır bulundukları görüldü. Saat 09.30'da başlayan sınavda, adaylara her dersten 20'şer soru soruldu.

Sınava girmek için okullara sabah erkenden gelen adaylar, kimlik ve sınav başvuru belgesinin kontrolünün ardından sınav salonuna alındı.

Sınava giren adaylar yarım kalan okuma hayallerini gerçekleştirebilmek için girdiklerini söylediler.

“Yarım kalan okuma hayalimizi inşallah gerçekleştireceğiz”

AÖL sınavının ne kadar basit görünse de heyecanlandığını söyleyen Nezihe Altaş, şöyle konuştu:

“Zamanında bizi okula göndermediler şimdi çoluk çocuğa da karıştık ama yarım kalan okuma hayalimizi inşallah gerçekleştireceğiz. Onun için bu sınava katılıyorum. Liseyi bitirdikten sonra güzel sanatları okumayı istiyorum, çünkü hep hayalimde bu vardı. İnşallah okuyacağım ve yarım kalan hayalim sona erecek. Sınav soruları zor değil herkesin çalışabileceği seviyede sınav yerleri hakkında şikâyetçiyiz çok uzak yerlere düşüyor. Herkesin ikamet ettiği yakın yerlerde sınava girse daha iyi olur. Önceki dönemlerde 2 defa sınav yerim olduğu giremedim.”

Sınava gireceği için hem mutlu hem de heyecanlı olduğunu söyleyen öğrencilerden Funda Dağaşa, kendilerine bu imkânı sağladığı için Milli Eğitim Bakanlığına teşekkürlerini iletti.

“Ben okuma hasretiyle kaldım kızımı hem gelinimi okutuyorum”

Kızını ve gelinini sınava getiren Azize Turan, onların okuması için gayret ettiğini söyledi. Turan, “Bizi zamanında okutmadılar hep okuma hasretiyle kaldım. Şimdi ise evli olan kızımı ve gelinimi okutuyorum ve onları sınava getirdim. Onlar sınava girdiğinde bende çıkana kadar çocuklarına bakıyorum. Allah kimsenin emeğini boşa çıkartmasın.” diye dua etti.

Öğrencilerden Özlem Turan da sınava gireceği için heyecanlı olduğunu ve bir an önce liseyi bitirmeyi hedeflediğini söyledi.

“Annem okumamız için bize destek veriyor”

Zamanında okuma azminin çok olduğunu ama bazı nedenlerden dolayı okulu bitiremediği dile getiren Elif Turan, “Şimdi evlendik çoluk çocuğa karıştık tekrar okumaya başladık. Annem, yengem ve çocuklarımızla sınava geldik. Sınava girdiğimizde biz çıkana kadar annem çocuklarımıza bakıyor. Annem okumamız için bize destek veriyor. Çok heyecanlıyım İnşallah lise diplomasını alacağım.” temennisinde bulundu.

“Kızım sınavda bizde dışarıda onlara dua ediyoruz”

Fahriye Yılmaz, “Kızım ilk önce okumadı sonradan pişman oldu tekrar okumak istediğini söyledi bizde okusun ve hasret kendisinde kalmasın diye kaydını yaptırdık. Şimdi o içeride sınavda ben de dışarıda ona dua ediyorum. İnşallah hayırlısıyla hedeflediği bölümü çıkarır.” ifadelerini kullandı.

“Hedefimde sağlıkçı olmak var”

Uzun süredir okulu bıraktığını ve ailesinin desteğiyle tekrar okumaya başladığını belirten Ayfer Gül de “3 yıl önce de evlendim ve tekrar okumak istedim sağ olsun eşimde bana büyük destek oldu ailemde destek verdi. Şimdi İlk defa sınavına giriyorum heyecanlıyım inşallah sınavım iyi geçer. Ailemin desteğiyle inşallah liseyi bitireceğim. Liseyi bitirdikten sonra da hedefimde sağlıkçı olmak var inşallah olacağım.” dedi.

Eşi Emre Gül ise eşinin okuması için kendisine destek olacağını ve sınav zamanlarında çocuğa kendisinin bakacağını söyledi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi