Görüş Bildir

Yardımsever öğretmenler 2 bin öğrenciyi sevindirdi

Diyarbakır'da bir grup öğretmen, sosyal medyada 2 yıl önce Sur ilçesindeki terör mağduru öğrenciler için başlattıkları kampanyayı genişleterek 2 bin öğrenciye yardım yapılmasını sağladı.

Yardımsever öğretmenler 2 bin öğrenciyi sevindirdi

Diyarbakır'da bir grup öğretmen, sosyal medya aracılığıyla 2 yıl önce Sur ilçesindeki terör mağduru öğrenciler için başlattıkları yardım kampanyasını genişleterek 2 bin öğrenciye yardım yapılmasını sağladı.

SOSYAL MEDYAYI KULLANDILAR

Diyarbakır'ın merkez Sur ilçesinde görev yapan bir grup öğretmen, terör örgütü PKK'nın 2015'te ilçedeki saldırılarından etkilenen öğrencileriyle ilgili sosyal medya hesaplarından paylaşım yapmasının ardından takipçilerinden yardımda bulunmak isteyenler oldu.

TERÖR MAĞDURU ÖĞRENCİLER

Öğretmenler, terör saldırılarından mağdur olan öğrenciler için ilk etapta yardımseverlerin kitap ve kırtasiye hediyelerini kabul etti, kampanyayı daha iyi organize etmek, yardım talepleri ile yardımseverleri buluşturmak için "Okusun da büyüsün" ismini verdikleri sosyal medya hesabı açtı.

DUYARLI VATANDAŞLAR

Fedakar öğretmenlerin bu duyarlılığına özellikle Türkiye'nin batı illerinde yaşayan yardımseverler yoğun ilgi gösterdi. Sosyal medyada 2 yıl önce Sur ilçesindeki terör mağduru öğrencilere umut olmak için başlattıkları kampanyayı genişleten öğretmenler, bu sayede kitap, kırtasiye malzemesi, oyuncak ve giyim yardımlarıyla 2 bin öğrencinin yüzünü güldürdü.

"KÜTÜPHANE VE KİTAPLIK OLUŞTURULDU"

Öğretmenlerden Kübra Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir grup öğretmen arkadaşıyla önce terör mağduru daha sonra köy okulunda okuyan çocuklar için kampanya başlattıklarını, bir öğrencinin "Öğretmenim senin kitaplarınla büyüdüm" sözleri üzerine sosyal medyada açtıkları sayfaya "Okusun da büyüsün" ismini verdiklerini söyledi.

"Bu çocuklar için kitap kabı ile başladığımız kampanya çok ses getirdi. Bu kadar büyüyeceğini açıkçası tahmin etmiyorduk. Gerçekten yardımseverler çok fazlaymış." diyen Şahin, terör olaylarından etkilenen çocukları, yeni bir dünya ve umut kapısı açma amacıyla kitaplarla tanıştırdıklarını belirtti.

Kampanya ile öğrencilere yardım yapılmasının yanı sıra 2 okula kütüphane, 1 okula da kitaplık oluşturulmasını sağladıklarını kaydeden Şahin, çeşitli okullardan mont, ayakkabı, kitap, yardımcı kaynak talepleri geldiğini, yardımseverlerin de bunları karşılayabileceklerini belirtmesi ile şimdiye kadar 2 bin öğrenciye yardımların ulaşmasını sağladıklarını bildirdi.

"İNSANLAR GERÇEKTEN YARDIM ETMEK İÇİN UĞRAŞIYOR"

Yardımda bulunan gönüllüler ile bazı öğrenciler arasında mektup arkadaşlığının da başladığını dile getiren Şahin, şöyle konuştu:

"İnsanlar gerçekten yardım etmek için uğraşıyor. Bunu gönülden yapıyor. Bunu kimseye zorla yaptıramazsınız. Kampanya ile İstanbul, İzmir, Yalova, Bursa ve birçok batı ilinden Van, Gaziantep ve Diyarbakır'a yardımlar geldi. İhtiyacı olan okullar var. Yardım edenler arasında lise ve üniversite öğrencileri de var. Bu da bizi çok sevindiriyor. Öğretmen olmak istediklerini ve çocukları eğitmek istediklerine yönelik mesajlar geliyor. Her türlü yardım geliyor. Çok mutlu olduk. Terör mağduru öğrenciler için başlattığımız kampanya sayesinde 2 bin öğrenciye ulaştık."

 "ÇAMURLU TERLİKLE GELİP, AYAKLARINI SAKLAMALARI BENİ ÜZÜYORDU"

Talebi üzerine öğrencilerine yardım ulaşan öğretmen Özgül Özsert de bir meslektaşından ihtiyaç doğrultusunda yardım yapıldığını öğrendiğini, kendi sınıfındaki öğrencilerinin de bu imkandan faydalanmasını istediğini söyledi.

"Özellikle çamurlu terlikle gelip, ayaklarını saklamaları beni çok üzüyordu." ifadesini kullanan Özsert, sosyal medya hesabından iletişime geçtiğinde çağrısının yanıt bulduğunu, öğrencilerine mont ve ayakkabıların yanı sıra satranç takımları geldiğini belirtti.

Öğrencilerin satranç takımına çok sevindiğini, ayakkabıları giydiklerinde gözlerindeki sevinci gördüğünde duygulandığını anlatan Özsert, bunun önemli bir çalışma olduğunu vurguladı.

Özsert, bu tür duyarlı yaklaşımların ulvi bir görev olduğunu dile getirdi.

Yardım alan 3. sınıf öğrencisi Mustafa Uğurlu, yardımlarla çok mutlu olduklarını anlatarak, "Bana kitap göndersinler ben okuyacağım, büyüyüp doktor olacağım." dedi.

3. sınıf öğrencisi Zeynep Tokur da yardımseverlerin gönderdiği kitaplar için teşekkür ederek, kitap gönderenlere kendisinin de hediye göndermek istediğini belirtti.

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi