Görüş Bildir

Yatay geçişte hedef geleceğin meslekleri

Merkezi yerleştirme döneminde hangi bölüm en fazla tercih aldıysa yatay geçişte de o bölümün fazla tercih alacağını duyuran Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Altuntaş, “O yıl ki yerleştirme döneminde geleceğin meslekleri olarak seçilen bölümlere önemli ölçüde yatay geçiş yapılıyor” dedi.

Yatay geçişte hedef geleceğin meslekleri

Farklı bölüme ya da başka üniversitedeki bir bölüme geçmek isteyen üniversite öğrencilerinin beklediği yatay geçiş dönemi 29 Kasım’da başladı. Başvurular devam ederken Dr. Öğr. Üyesi Mehmet Altuntaş yatay geçiş ile ilgili merak edilen konulara açıklık getirdi. Her yıl binlerce gencin yeniden üniversite sınavına girmesinden dolayı Yükseköğretim Kurulu’nun (YÖK) harekete geçerek yatay geçiş şartlarını daha uygun hale getirdiğini ifade eden Altuntaş, tüm lisans ve ön lisans öğrencilerinin bu haktan faydalanabileceğini belirtti.

Genel ağırlıklı not ortalamasının dışında merkezi yerleştirme puanıyla da yatay geçişin mümkün olduğunu belirten Dr. Öğr. Üyesi Altuntaş, “Şu an çok güzel bir sistem var. Merkezi yerleştirme puanınız o üniversitenin ilgili yıldaki taban puanına eşit veya ondan yüksek ise yatay geçiş yapma hakkını elde etmiş oluyorsunuz. Ayrıca yatay geçiş kontenjanları da eski dönemlere nazaran daha yüksek” dedi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi