Yeni müfredatta terör örgütleri dersi olacak

Yeni müfredatta öğrenciler özel terör örgütlerini tanıtıcı ders geliyor. Güncellenen programda 15 Temmuz’a yer verilecek. FETÖ’nün amaçlarıyla 17-25 Aralık’ta ve 15 Temmuz’daki rolleri ele alınacak

Yeni müfredatta terör örgütleri dersi olacak

Yeni müfredatta öğrenciler özel terör örgütlerini tanıtıcı ders geliyor. Güncellenen programda 15 Temmuz’a yer verilecek. FETÖ’nün amaçlarıyla 17-25 Aralık’ta ve 15 Temmuz’daki rolleri ele alınacak. PKK, DEAŞ gibi terör örgütlerinin ortaya çıkış sebepleriyle terörü önlemeye yönelik tedbirler de müfredatta yer alacak.

Millî Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, güncellenen öğretim programlarının tanıtımına ilişkin yaptığı toplantıda yeni müfredatta FETÖ, PKK ve DEAŞ kavramlarının yer alacağını açıkladı. Bakan Yılmaz, bu sene 1, 5 ve 9’uncu sınıflarda uygulanacak, 2018-2019 eğitim-öğretim yılında ise bütün sınıflar için geçerli olacak müfredatın detaylarını açıkladı. Yılmaz, ilkokul ve ortaokul düzeyinde 17, lise düzeyinde 24, İmam Hatip liselerinde 10 olmak üzere toplam 51 ayrı müfredat; sınıflar esas alındığında ise 176 müfredatın yenilendiğini söyledi. Bakan Yılmaz, yapılan saha çalışmaları ve anketlerle 100 bine yakın öğretmen ve velinin katıldığı müfredatta değişiklikleri şöyle açıkladı:

15 TEMMUZ GERÇEĞİ

Güncellenen programda 15 Temmuz’a yer vereceğiz. 4-5-6-7. sınıflarda 15 Temmuz Millî Birlik Günü’nün ele alınmasını isteyeceğiz. Türkçe dersinde de 15 Temmuz konusu işlenecek. FETÖ’nün amaçlarıyla 17-25 Aralık’ta ve 15 Temmuz’daki rolleri ele alınacak. 28 Şubat müdahalesi, 27 Nisan e- Muhtırası ve 15 Temmuz darbe kalkışması bunların etkilerine değinilmesini istiyoruz. PKK, DEAŞ gibi terör örgütlerinin ortaya çıkış sebepleriyle terörü önlemeye yönelik tedbirler de müfredatta yer alacak.

TELESKOP TASARLANACAK

Fen bilimleri dersinde, öğrencilerde merak uyandıracak konulara ağırlık verildi. Fen bilimleri eğlenceli şekilde hayatla ilişki kurularak aktarılacak. Fen ve mühendislik konuları altında bütün sınıf düzeyleri sonunda uygulamalı bilim ünitesi eklendi. Okul ortamında yapılan ürünlerin sergilendiği ‘Bilim şenlikleri’ düzenlenecek. Öğrencilerin mühendislik ve tasarım becerilerini geliştirmek amacıyla bir dinamometre ve bir teleskop tasarlaması istenecek. Geri dönüşümün fark edilmesi hedeflendi. Evlerde elektrik kullanımına özen gösterilmesi sağlanacak.

SOSYAL MEDYA DERSİ

Bilişim teknolojileri ve yazılım dersinde öğretim programları güncellendi. Güncellenen programla öğrencilerin algoritma ve programlama eğitimlerine daha fazla zaman ayırmaları sağlandı. Dijital ortamlardan yapılan paylaşımların kalıcı olduğu, öğrencilerin bu paylaşımları kendilerine bir iz bıraktıklarını anlamaları ve paylaşımlarında dikkatli olmalarına yönelik farkındalık kazanmaları sağlanacak.

ÇOCUKLARA KORUNMA DERSİ

Hayat bilgisi dersinde 1-3. sınıflarda ünite adları, öğrencilerin ilgisi çekilecek şekilde değiştirildi. “Ben ve Okulum” olan ünite ismi “Okulumuzda Hayat”, ‘Ailem ve Evim” ismi; “Evimizde Hayat”, “Sağlıklı Hayat”, “Doğada Hayat” şeklinde güncellendi. Atatürk’ün hayatı, doğum yeri, anne ve babasının adı, ölüm yeri ve Anıtkabir ile ilgili bilgilendirme yapılması amaçlandı. Güneş, ay ve yıldızların gözlenmesi sağlandı. Atatürk’ün çocukluğunu araştırması, Atatürk’ün de bir zamanlar kendisi gibi çocuk olduğunu fark etmesi ve özdeşi kurması amaçlandı.

BEDEN EĞİTİMİ VE SPOR

Beden eğitimi dersinin ismi ‘Beden Eğitimi ve Spor’ olarak güncellendi. Engelli kavramına farkındalık oluşturulması, doping, obezite, iş sağlığı ve güvenliği kazanımı da eklendi. Bilinçsiz spor yapımının sağlığa zararları, madde bağımlılığının sporcular üzerindeki olumsuz etkilerine yer verildi.

YOĞUNLAŞTIRILMIŞ İNGİLİZCE EĞİTİM

Bakan Yılmaz, bu yıl pilot okullarda yoğunlaştırılmış İngilizce eğitimi verileceğini söyledi. Pilot illerden başlayarak yaygınlaştıracaklarını kaydeden Yılmaz “Bütün okullara yaygınlaşınca bizim İngilizce öğretmenine ihtiyacımız olacak. İngilizce eğitim veren kurs ve okullarla iş birliği yapılması lazım. Pilot illerden alınacak sonuca göre de toplam 15 saat yabancı dil eğitimi verilecek. Uygulama yapacak 681 okul ve 120 bine yakın öğrenci var” dedi.

Bakan Yılmaz, tartışılan Darwin teorisi hakkında şunları söyledi: Öğrencilerin seviyelerine uygun olarak kuramlara yer verilmektedir. Evrim terorisi kavram setinde yer alan mutasyon, adaptasyon biyoloji konusunda yer alıyor. Evrensel biyoloji üst düzey öğretim kurumu olan üniversitelere bırakılmıştır...

Atatürk’ün ilke ve inkılaplarının müfredatta yer almayacağı konusunda çıkan tartışmalara ise Bakan Yılmaz şunları söyledi: “İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük dersinde Gazi Mustafa Kemal’in eğitim ve askerlik hayatı, Çanakkale’deki faaliyetleri, Misak-i Millî kararları üzerinde duruldu, diplomatik başarıları, Lozan Barış antlaşması, Atatürk ilkeleri ve inkılapları yer aldı. Şimdi sorarım; hangi konu eksik kaldı ya da çıkarıldı...

KANAK; türkiyegazetesi

Kaynak: Diyarbakır Söz