Görüş Bildir

Yenişehir HEM GSK, bölge birincisi!

Yenişehir Halk Eğitim Merkezi, Türkiye Halk Oyunları Federasyonu kulüplerarası büyükler halk oyunları müsabakalarında Bölge Birincisi oldu.

Yenişehir HEM GSK, bölge birincisi!

Yeni Mahalle Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleşen müsabakalara 8 ilden 41 spor kulübü katıldı. Halk oyunları ekiplerinin yöresel oyunlarını profesyonel bir şekilde sergilediği Halkoyunları grup yarışmasında Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü Halkoyunu ekibi, Büyükler Kategorisi Geleneksel Düzenlemesiz ve Geleneksel Düzenlemeli olmak üzere iki ayrı kategoride Bölge Birincisi oldu.

BÖLGE BİRİNCİSİ

Üç gün süren müsabakalarda başarı sağlayan ekibini kutlayan Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Nurullah Öncü, Halkoyunlarının bu yöreyi sevmenin, memleketi sevmenin, insanları tanımamın bir anahtarı olduğunu, yapılan işin gençleri toplumda öne çıkaracak ve sosyalleştirecek bir faaliyet olduğunu vurgulayarak, bu yörenin yaşam biçiminin, sevincinin, hüznünün, oyunların her bir figüründe ifade edildiğini belirtti.

YÖRENİN KÜLTÜRÜ

Sporcuları tebrik eden Yenişehir HEM Müdürü Öncü “Bu yörenin kültürünü, duygularını, yaşam biçimini ve insanın kalitesini sahnede o oyunu oynarken izleyiciye yansıtıyorsunuz. Eğer sahnedeki bu elektriği karşınızdaki insana da veriyorsanız başarılı oluyorsunuz demektir. Bu iş bir kültür taşıyıcılığıdır. Bundan dolayı başta Antrenörlerimiz Orhan BÖRÜ, Gönül Önder ÖZTÜRK ve siz değerli oyuncularımı tebrik ediyorum ve bu işin zorluklarına katlanarak hakettiğiniz başarınızın tadını Türkiye Birinciliği ile taçlandırmanızı diliyorum” dedi. Yenişehir Halk Eğitim Merkezi Gençlik ve Spor Kulübü Halkoyunu ekibi, 26-28 Mayıs’ta İzmir’de gerçekleştirilecek olan Türkiye Finallerinde Türkiye Birinciliği için ter dökecek.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi