Görüş Bildir

Yeniliğin ödülleri!

Eğitim ve Öğretim'de yenilikçiler ödülleri bölgesel ödül töreni düzenlendi. Törende derece alanlara ödülleri verildi.

Yeniliğin ödülleri!

Eğitim ve Öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların ödüllendirilerek teşvik edilmesi ve paylaşımının sağlanması amacıyla Millî Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığınca 2011-2012 eğitim ve öğretim yılından beri yürütülen Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri Diyarbakır'da düzenlenen törenle sahiplerine verildi.

5 İL'E EV SAHİPLİĞİ YAPILDI

Ortadoğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi olarak Diyarbakır, Muş, Hakkari, Adıyaman ve Gaziantep olmak üzere 5 il'in katılım gösterdiği bölgesel ödül töreni Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğünün ev sahipliğinde yapıldı.

Törene; Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamlarını ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı Mehmet Nezir Gül, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Milli Eğitim Uzman Yardımcısı Ahmet Polat, İl Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Ok, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Yılmaz Yıldız, Sur İlçe Kaymakamı Dr. Memduh Tura, Muş Milli Eğitim Müdürü Cevdet Arslan, Adıyaman Milli Eğitim Müdürü Mete Kızılkaya, Nizip İlçe Milli Eğitim Müdürü Cengiz Gündeş, Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı, Merkez ilçe milli eğitim müdürleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

MOTİVASYON ARACI OLDU

Tanıtım sunumu sonrasında konuşan Din Öğretimi Genel Müdürlüğü Eğitim Ortamlarını ve Öğrenme Süreçlerinin Geliştirilmesi Daire Başkanı Mehmet Nezir Gül şöyle dedi; “Bugün geldiğimiz noktada Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri eğitim ve öğretim alanında farklı ve özgün uygulamalar geliştirmeyi kendine görev bilmiş, alışılmışın sınırlarını zorlayan; idareci, öğretmen, öğrenci, veli ve diğer paydaşlarımız için değerli bir motivasyon aracı konumuna gelmiştir. Buradan hareketle yenilikçilik ödüllerinin bir amaç değil araç olduğunu vurgulamak ve ödül alan alamayan fakat bu sürece dahil olan tüm ekiplerimizi ve bireysel çalışma sahiplerimizi canı gönülden kutluyorum. Bu bilinçle, önümüzdeki dönemde eğitim ve öğretimde yenilikçilik ödüllerine yapılacak başvuruların artacağını temenni ediyorum.”

İL MÜDÜR VEKİLİ ALİ OK: “BİZLERE ÇOK BÜYÜK DEĞERLER KAZANDIRIYOR”

İl Milli Eğitim Müdür vekili Ali Ok ise, “İlimizde düzenlenmekte olan törende, Bölgesel ödül almaya hak kazanan 8 çalışma bulunmaktadır. İlimizde Sur/Küçükkadı İlkokulu Öğretmenlerin Mesleki Gelişimine Farklı Bir Bakış adlı projeyle ödüle layık görülmüşlerdir. Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri yarışmasının geçmişinden güç alarak geleceğine emin adımlarla yürüyen ülkemize, çocuklarımıza, öğretmenlerimize ve kurumlarımıza çok büyük değerler kazandıracağını  düşünüyor, törene teşrif eden tüm katılımcılara teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

DERECEYE GİREN PROJELER

Konuşmaların ardından Hakkâri Merkez Gazi İlköğretim Okulu Sosyal Öğretmen projesiyle, Muş Bilim Sanat Merkezi BİLSEM Çocukları Bilimle Buluşturuyor projesiyle, Muş Merkez 2071 Melikşah Ortaokulu Geleceğim İçin Okuyorum Projesiyle, Adıyaman Güzel Sanatlar Lisesi Fatih Yamankey Projesiyle, Diyarbakır Sur İlçesi Küçükkadı İlkokulu Öğretmenlerin Mesleki Gelişimine Farklı Bir Bakış Projesiyle, Adııyaman Esentepe Anadolu Lisesi Velim-Rehberim Projesiyle, Gaziantep Nizip İlçesi Mehmet Cemal Dikici İlkokulu Alalım Verelim, Paylaşıma Can Verelim projesiyle, Gaziantep Şehitkamil İlçesi Mehmet Emin-Zekiye Üstünel Ortaokulu Kardeşlik Çarşısı Projesiyle ödüle layık görüldü.  Ödül almaya hak kazanan projelerin; il/ilçe milli eğitim müdürlüklerine berat ve plaket, çalışma sahiplerine de tablet ve plaket ödülleri verildi.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi