Görüş Bildir

Yeşilay'dan ödül töreni

Yeşilay Cemiyeti'nin 81 İl'de "Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yarışmasının Diyarbakır ayağında dereceye girenler ödülleri törenle verildi.

Yeşilay'dan ödül töreni

Türkiye Yeşilay Cemiyeti ile Milli Eğitim Bakanlığı arasında imzalanan protokol kapsamında 81 İl'de gerçekleştirilen " Sağlıklı Nesil Sağlıklı Gelecek" yarışmasının Diyarbakır ödül töreni yapıldı. Yarışmaya ilkokul,ortaokul ve lise düzeyinde katılımlar oldu. Görsel ve Edebi dalda birinci çıkan eserlere para ve başarı belgesi takdim edildi.

Diyarbakır Yeşilay  Şube Başkanı Yahya Öger Türkiye Bağımlılıkla Mücadele programının önemini ve Milli Eğitim Bakanlığı ile yapılan çalışmayı anlattı. Öger 11 milyon öğrenciye ulaşıldığını Diyarbakır'da da Türkiye bağımlılıkla mücadele programı kapsamında 870 rehber öğretmene eğitim verildiğini  ve 150 bine yakın öğrenciye bugüne kadar ulaşıldığını söyledi.

YEŞİLAY MÜCADELESİ

İl Milli Eğitim Müdürlüğü Hasan Aslan ise Yeşilay'ın çalışmalarından bahsederken her yıl yüzbinlerce insanın tütün ,alkol ve maddeden dolayı ülkemizde vefat ettiğini Yeşilay'ın bu alandaki çalışmalarının çok değerli olduğunu dile getirdi.

DERECE ALANLAR

İl genelinde İlkokul edebi dalda Kocaköy Gökçen İlkokulundan Yunus Taşiner, İlkokul görsel dalda yine Gökçen İlkokulundan Elif Daşman, Ortaokul edebi dalda Bismil Ulutürk Ortaokulundan Yasemin Aydın, Ortaokulu edebi dalda Lice Zümrüt Ferhat Mutlu Ortaokulundan Berfin Dekin, Lisede Edebi Dalda Merkez Yenişehir ilçesindeki Anadolu İmam Hatip Lisesinden Adem Turhallı,  Lise görsel dalda Bismil ilçesindeki Fatih Anadolu Lisesinden Semra Aslan başarılı derece aldılar

KAMUDAKİ DESTEK

Vali Yardımcısı Sercan Gökdemir ile Dicle Üniversitesinden bir çok akademisyen, kurum amirleri, STK temsilcileri, Öğretmen ve öğrencilerin katılım gösterdiği törende, Yeşilay Diyarbakır Şubesi TBMM projesi kapsamında bağımlılıkla mücadele noktasında destek çıkan kamu kurum ve kuruluş amirleri ile özel sektör temsilcilerine plaket takdiminde bulundu.

İl Milli Eğitim Müdürü Hasan Aslan Diyarbakır İl Müftüsü Burhan İşliyen, Halk Sağlığı İl Müdürlüğü Dr. Fatih Mehmet Aslan, Gençlik Spor İl Müdürü Mehmet Demir, İl Milli Eğitim Şube Müdürü Bayram Duman, ve Muharrem Kalender'e plaket verildi.

Bilim Sanat Okulu öğrenci korosunun canlı müzik performansıyla törene katılanlara çoşkulu anlar yaşatırken, Dicle Üniversitesi Genç Yeşilay Kulübü'nün açtığı standı da ziyaret eden Vali Yardımcısı Sercan Gökdemir, bağımlılıkla mücadele konusunda bilgi aldı.

Kaynak: Diyarbakır Söz

Etiketler:

Editor Hakkında

Haber Merkezi